Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni su više stranka centra'

Tomašić: U budućnosti se sigurno nećemo stopiti s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić, izjavila je danas u Koprivnici kako se njena stranka sigurno neće u budućnosti stopiti s HDZ-om, koji je više stranka centra, te je potvrdila da je pozvala pravaške stranke na ujedinjenje do čega bi moglo doći ove jeseni.

Ruža Tomašić je danas u Koprivnici dala potporu kandidatu koalicije HDZ-HSS-SU-HSP dr. Ante Starčević za koprivničkog gradonačelnika, Ernestu Forjanu (HDZ) u drugom krugu lokalnih izbora, 2. lipnja. Također se susrela s vodstvom HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom.

Na upite novinara odgovorila je kako se HSP dr. Ante Starčević sigurno neće u budućnosti stopiti s HDZ-om, koji je više stranka centra. "Koalicija je dobra, ali mi smo ipak desniji od HDZ-a. Govorimo neke stvari koje HDZ ne može upravo zbog toga što su bliže centru", istaknula je Tomašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O ranjivim skupinama VIDEO Prvo izlaganje Ruže Tomašić u EU parlamentu: Evo što je rekla... Slika nije dostupna 'Promašeno zanimanje' R. Tomašić: Bila bih na Golom otoku da su '70-te ili '80-te, a Milanović na čelu vlade

>> VIDEO Tomašić: Tražite novac i nekog drugog, ovo mi je previše

"Budući da ulazimo u Europsku uniju smatram kako je nužno imati desnu stranku kojoj je samim time dopušteno malo drukčije govoriti", dodala je. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević izvjestila je i kako su pozvali "pravaše" na ujedinjenje te da bi do tog procesa moglo doći ove jeseni.

Uvjet je da ni jedan aktualni ili bivši predsjednik pravaške stranke ne zauzme čelnu poziciju, nego da ona bude namijenjena mlađoj osobi. Već pregovaramo o ujedinjenju, ali zbog dugogodišnjeg antagonizma prisutno je malo nepovjerenje. No ono će nestati kada se mi predsjednici maknemo, zaključila je Ruža Tomašić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene