Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevi iz Tuzle

BiH: Radnici objavili Proglas, evo zahtjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebook stranici na kojoj su aktivirani prosvjednici iz Tuzle objavljen je Proglas u kojem su prosvjednici iznijeli svoje zahtjeve.

Nakon što je kantonalna Vlada podnijela ostavku, prosvjednici iz Tuzle objavili su na Fecbooku svoje daljnje zahtjeve. Proglas su, pišu, donijeli radnici i građani Tuzlanskog kantona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljeni novi prosvjedi Sarajevo: Prosvjednici podijelili letke sa zahtjevima; Bihać: Postavili ultimatum premijeru Slika nije dostupna Poruka za EU 'Ne čekajte da se u BiH ponovi krvavo nasilje'

'Sada, u ovoj, novoj situaciji ljutnju i bijes želimo usmjeriti na izgradnju produktivnog i korisnog sistema vlasti. Pozivamo sve građane da podrže ostvarivanje ovih zahtjeva:

1. Održavanje javnog reda i mira u suradnji građana, policije i civilne zaštite, kako bi se izbjeglo bilo kakvo kriminaliziranje, politiziranje i bilo kakva manipulacija protestima.

2. Uspostavljanje tehničke vlade, sačinjene od stručnih, nestranačkih, nekompromitiranih članova, koji do sada nisu imali niti jedan mandat ni u kojem nivou vlasti, koja bi vodila TK do Izbora 2014. Ova Vlada mora imati obavezu podnošenja tjednih planova i izvještaja o radu i ostvariti zadane ciljeve. Rad Vlade prate svi zainteresirani građani.'

FOTO Pogledajte kako izgleda Sarajevo jutro poslije

Osim toga, traže izjednačavanje plaća predstavnika vlasti sa plaćama zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, ukidanje dodatnih plaćanja predstavnicima vlasti, ukidanje plaća ministrima i drugim državnim službenicima nakon isteka ili prestanka mandata.

Ovaj Proglas donose radnici i građani Tuzlanskog kantona, za dobro svih nas.

Sve zahtjeve prosvjednika iz Tuzle možete pročitati ovdje.

Apelima za smirivanje stanja u subotu su se pridružile brojne nevladine organizacije u BiH.

Ističući razumijevanje za nezadovoljstvo osiromašenih građana uglavnom navode kako nema opravdanja za rušilačke pohode zabilježene u petak.

Nevladina udruga 'Gariwo' koju vodi Svetlana Broz, unuka Josipa Broza Tita, prva je izravno optužila ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da snosi odgovornost za masovne nerede i paljevine 'jer je pasivizirao policiju' pokušavajući steći političke poene.

'Radi se o najgorem političkom populizmu koji je primjenjivao Slobodan Milošević', drže u ovoj organizaciji pozivajući na Radončićevu ostavku s obzirom da je svjesno pasivizirao policiju koja nije uspjela zaštititi ni zgradu Predsjedništva BiH i Arhiv BiH. (Hina/  I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene