Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka za EU

'Ne čekajte da se u BiH ponovi krvavo nasilje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurozastupnik Nikola Vuljanić poziva predsjednika Europske komisije Barrosa da se izjasni o nemirima u BiH i dođe u tu zemlju i spriječi daljnje nasilje.

Eurozastupnik Laburista Nikola Vuljanić pozvao je predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa da se izjasni o višednevnim prosvjedima i nemirima u BiH.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

'Kad je do nasilja i prosvjeda došlo u Ukrajini, bili ste među prvima koji ste podržali ukrajinski narod da sam odluči o svojoj sudbini i imali ste podršku EU parlamenta. BiH nije Ukrajina, nije velika i strateški važna, ali jest Europa i njeni građani imaju ista prava kao i svi u Europi, a Vi i Komisija dužni ste štititi ta prava', piše parlamentarac europskom čelniku.

Drži da je "Europska unija, a i Vi kao predsjednik Komisije, preuzela odgovornost za sređivanje situacije u BiH, pa je dobila i poneke ingerencije kroz visoke povjerenike i druge instrumente djelovanja u BiH."

Nakon prosvjeda i nasilja Sarajevo izgleda sablasno, u Mostaru masovna uhićenja

'Svi smo zatečeni ovolikom količinom destrukcije'

'Opravdanje da se ništa nije moglo napraviti nije dovoljno. Očekujem da se bez odlaganja izjasnite o situaciji u Bosni i Hercegovini i s povjerenikom za proširenje i odgovarajućom delegacijom pojavite u gradovima Bosne i podržite pravo građana BiH na život. Nemojte čekati da se spirala nasilja proširi i da međunacionalni sukobi zamijene socijalne. Bosna je jednom prošla kroz krvava iskustva takvih sukoba. Nemojte dopustiti da se to ponovi', zaključuje Vuljanić u poruci Barrosu. (Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene