Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader, komentirajući danas na traženje novinara izbor Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a, istaknuo je da je SDP dobio predsjednika i da HDZ respektira tu činjenicu no i da će, kako je pobijedio Račana 2003., tako pobijediti i Milanovića 2007.


Upitan koje su HDZ-ove prednosti u odnosu na SDP, Sanader je rekao da su one evidentne te da Vlada na kraju mandata šalje u realizaciju velike projekte kao što je i današnji tzv. e-SPIS kao snažan dokaz odlučnosti i borbe protiv korupcije u pravosuđu i svim drugim segmentima društva.

Vezani članci Slika nije dostupna Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja Slika nije dostupna Je li moguće da je toliko novca Sanader izvlačio sam bez znanja stranačkih kolega i koalicijskih partnera?

'Idemo dalje, mi smo politička snaga koja i na kraju mandata ima snage za korjenite promjene u svim segmentima društva, a jednako tako i za borbu s političkim suparnicima', poručio je Sanader.

Dodao je da to SDP i njegovi partneri 2003. nisu imali, svađali su se između sebe.

'Danas ne znamo s te ujedinjene ljevice hoće li se SDP i HNS ujediniti ili ne, a ako se i ujedine, mi ćemo ih ponovno pobijediti', istaknuo je Sanader.

Na upit zašto nije čestitao SDP-u na izboru novog predsjednika stranke, Sanader je odgovorio kako to nije demokratska praksa.

'To je njihov interni izbor', ocijenio je Sanader, napominjući kako ni Angela Merkel nije čestitala Schroederovu nasljedniku.

'Naučimo se da u Hrvatskoj svaka stranka vodi svoju politiku, bira svoje vodstvo i program, i da to na razini komunikacije dviju stranaka nema veze jer ćemo se mi susretati u izbornoj kampanji i sučeljavati'.

Također, Sanader je kazao kako HDZ nije imao izaslanika na konvenciji HNS-a jer smatra da bi bilo licemjerno zaželjeti uspjeh nekome protiv koga se borimo i želimo ostvariti pobjedu.

Moramo i na tom stranačkom planu i političkoj sceni svi skupa sazrijeti u Hrvatskoj, a HDZ će tome dati svoj doprinos, dodao je.

Upitan o sazivanju izvanredne HDZ-ove konferencije za tisak što je predsjednik SDP-a Milanović protumačio kao strah u HDZ-u, Sanader je odgovorio da je konferencija bila sazvana na zahtjev novinara.

'Da nismo reagirali, svi bi pitali gdje je HDZ. Mi smo reagirali, jer je SDP druga stranka po jačini u Hrvatskoj i smatramo da je u redu da HDZ reagira', zaključio je.