Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska već iza sebe ima 12 kvartala, odnosno tri godine mandata ove Vlade, u kojima BDP neumorno pada.


Hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) je u trećem tromjesečju ove godine pao je za za 0,5 posto u odnosu na isto tromjesečje 2013. godine, pokazuju prve procjene Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Vezani članci Zastave ispred zgrade Europskog parlamenta Tonemo i više od prve procjene: Europska komisija objavila nove prognoze za Hrvatsku Tablica globalne konkurentnosti Realnost ili prazna obećanja? Pitali smo kandidate za parlament kako oni planiraju riješiti ekonomsku krizu uzrokovanu koronavirusom

Oporavku hrvatskog gospodarstva, sada je jasno, nisu pomogli ni dobar izvoz ni turistička sezona. Ipak, pad je nešto manji od prognoze makroekonomisa koja je išla do minusa od jedan posto i manji od pada u drugom tromjesečju ove godine kada je on iznosio 0,8 posto.

Prema rashodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je većim izvozom usluga, dok je najveći doprinos smanjenju obujma prouzročen rastom uvoza roba.

Ni rast izvoza ni odlična sezona nisu pomogli: Ovo očekuje hrvatsko gospodarstvo!

Prema proizvodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je u djelatnosti prerađivačke industrije, dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti građevinarstva.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook