Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlične brojke

Baranja je već oborila apsolutni rekord broja turista: Osim zbog hrane i prirode, iz jednog razloga dolaze i poslovne žene

Aktualno Galerija Baranja obara turistički rekord - 5 Baranja obara turistički rekord - 5 Foto: DNEVNIK.hr Baranja obara turistički rekord - 6 Baranja obara turistički rekord - 6 Foto: DNEVNIK.hr Baranja obara turistički rekord - 4 Baranja obara turistički rekord - 4 Foto: DNEVNIK.hr Baranja obara turistički rekord - 3 Baranja obara turistički rekord - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Baranja obara turistički rekord - 2 Galerija 1/6 >>
Dok se vrhunac turističke sezone na Jadranu tek očekuje, na kopnu je u punom jeku. A podaci iz unutrašnjosti ukazuju na to da će sezona obarati sve rekorde.

Baranja je već oborila apsolutni rekord broja turista i bilježi 28 posto više dolazaka nego prošle godine u ovo vrijeme. Neki vole prirodu, neki hranu, a turisti su čak i poslovne žene koje u Branju dolaze kako bi se – lišile stresa.

Vlakićem ili pješice, biciklom ili brodom, nije bitno, jer mir, lov, ribolov, ili avantura u Baranji postaju sve prepoznatljiviji. Čini se, isto tako i baranjski kulen i vino. Priču donosi Tin Kovačić.

"Tajna dobrog kulena je zrelo meso, domaća paprika začinjena s puno znanja i ljubavi proizvođača", rekla je Radmila Stojković, proizvođačica kulena.

"Otvorili smo se. Turisti nam dolaze, kušaju naša vina i odlaze s oduševljenjem", rekao je Josip Vardžić, vinar.

Cijene su pristupačne, a kvaliteta – na europskoj razini.

"Usporedba francusko vino, baranjsko vino? - 1:0 za baranjsko vino", kaže Vardžić.

Turisti u Baranju ove su godine pristigli u rekordnom broju, 28 posto više nego prošle godine. Koronakriza je zaboravljena. I ako se ovako nastavi, sezona u Baranji bit će slatka. 

Profili turista su različiti. Na šetnici u Kopačkom ritu organizirano su došle i zaposlene žene, i to kako bi se odmorile od stresa urbanog načina života.

  Pročitajte i ovo Slavonija i Baranja ruše rekorde - 4 Slavonija i Baranja Ruše prošlogodišnje rekorde: Turisti ovdje uživaju u langošicama, sami beru salatu, a kad odu još se brže vrate

Pročitajte i ovo Baranja, talačka kriza pregovarali su satima Završena drama u Baranji: Muškarac u stanu zatočio ženu i prijetio da će ih raznijeti, predao se policiji

"Otkrila sam da je ovo savršena zelena kulisa za ženski vikend u Hrvatskoj. Žene su se prvo oduševile mirom, tišinom na mjestu gdje spavamo. Cilj igre je vratiti se kući sretan. Uvijek mi kažu ti muževi čije su to žene - to je najbolja investicija", kaže Alma Premerl-Zoko iz Zagreba.

Pa i obiteljska gospodarstva počinju disati.

"Imamo u tovu 120 komada svinja. Možemo li živjeti od čvaraka i od paprike? Teško, ali puno truda treba uložiti", rekla je Melinda Kovač iz Kotline.

Pročitajte i ovo Teška zima u zapuštenim mjestima - 3 Pustare opustjele Bez asfalta, trgovine i liječnika, stanovnici ovih baranjskih naselja postali robinzoni: "Jedanaest nas ima točno. Ko vukovi samotnjaci"

Čini se da baranjska paprika peče – više od uboda komaraca, pa će za ovakav početak sezone na zapadnoj strani rijeke Drave – uzdignuti čašicu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene