Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada iznenađena

HNB spašava gospodarstvo: Banski dvori odgovorili Rohatinskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na potez guvernera Željka Rohatinskog, koji je za spašavanje gospodarstva podigao kredit u iznosu 6,3 milijarde kuna, oglasila se Vlada.

Vijest da je guverner Narodne banke Željko Rohatinski pustio u optjecaj još 6,3 milijarde kuna, Vlada RH u načelu pozdravlja. 'Štoviše, Vlada posebno pozdravlja doprinos koji će ovakva odluka HNB-a dati naporima Vlade u snižavanju kamatnih stopa', stoji u priopćenju iz Vlade.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

>> Rohatinski spašava gospodarstvo sa 6,3 milijardi kuna kredita

No, navodi se kako ih je spomenuta odluka ipak iznenadila s obzirom na prethodna stajališta središnje banke vezana isključivo za konzultacije s poslodavcima i bankama. 'Dodatno iznenađuje i selektivan pristup otpuštanja likvidnosti namijenjene projektima u specifičnim gospodarskim djelatnostima, a opet uzimajući u obzir stajališta središnje banke vezana uz takav način selekcije', navodi se u Vladinom priopćenju.

Ističe se da Vlada pozdravlja ovaj potez HNB-a ukoliko ovakve odluke i proces donošenja znače promjene dosadašnjih stajališta HNB-a i njezino uključivanje u brigu oko poticanja gospodarstva RH. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene