Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Josip Dabro, kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je nedavno napustio HDZ, osvrnuo se na istupanja članova HDZ-a u Slavoniji i kadroviranju.


Komentirao je i neslaganja s ministrom obrane i čelnikom vukovarsko-srijemskog HDZ-a Marijom Banožićem.

Vezani članci Slaven Hojski - 1 IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Bojan Ivošević Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

"Prije svega, Marija Banožića nametnuo je Tomislav Čuljak Andreju Plenkoviću. Andrej Plenković vjerojatno je vjerovao tim riječima da je Banožić taj koji okuplja. Pokazalo se da Mario Banožić nema socijalnu inteligenciju u politici. Čovjek nema osjećaja da osjeti što je na terenu, a što nije. Mislim da svojim nasilništvom unutar te pozicije i ministra obrane, a to dobro znaju i djelatnici Ureda državne uprave kada je došao on 2017. godine. Najbolje da pitate djelatnike kakvo je socijalno ponašanje takvog čovjeka", kazao je Dabro.

Naveo je kako se u tvz. ministarskoj šumi, za koju koncesiju ima tvrtka Tomislava Čuljka, "okuplja politički milje koji odlučuje o svim smjerovima Slavonije".

"To je prelijep dio unutar spačvanskog bazena, na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok. Nisam ja sudjelovao u toj šumi, tu su sudjelovali i dan-danas lože vatru i peku slaninu gospodin Banožić i gospodin Dekanić. I zato i jesu tu gdje jesu", kazao je Dabro za N1 televiziju

Na njegove je tvrdnje reagirao i Mario Banožić, koji je kazao kako u šumu odlazi kako bi odvojio vrijeme za sebe i boravio u prirodi te ne boravi u "Čuljkovoj šumi".

"HDZ se u svojim procesima umiva i priprema za ozbiljnije razdoblje, to se odnosi na ono što nas čeka u gospodarstvu - novo programsko razdoblje, projekt Slavonija, projektne investicije… To može biti tema za izbore, a ne je li se netko nalazio u šumi. Što se tiče ministarske šume, ja sam vam lovočuvar i lovac već niz godina i lovočuvar sam u dva društva. Niti jedno ne pripada Tomislavu Čuljku", kazao je Banožić.

Podsjetimo, neki HDZ-ovci pred lokalne izbore ne biraju stranu Andreja Plenkovića pa posljednjih dana napuštaju stranku. Sve to događa se tik pred lokalne izbore, a najzanimljivija je Slavonija - inače tradicionalna utvrda HDZ-a.