Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za Slavoniju

Banožić o "ministarskoj šumi": "Lovac sam već niz godina i lovočuvar u dva društva. Niti jedno ne pripada Tomislavu Čuljku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Dabro, kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je nedavno napustio HDZ, osvrnuo se na istupanja članova HDZ-a u Slavoniji i kadroviranju.

Komentirao je i neslaganja s ministrom obrane i čelnikom vukovarsko-srijemskog HDZ-a Marijom Banožićem.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TEMA MU JE BANOŽIĆ Oglasio se Milanović: "Prije pet mjeseci usmrtio je čovjeka. Kao premijer osigurat ću jednakost pred zakonom" Općina Jarmina - 1 Nakon listića viška Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića

"Prije svega, Marija Banožića nametnuo je Tomislav Čuljak Andreju Plenkoviću. Andrej Plenković vjerojatno je vjerovao tim riječima da je Banožić taj koji okuplja. Pokazalo se da Mario Banožić nema socijalnu inteligenciju u politici. Čovjek nema osjećaja da osjeti što je na terenu, a što nije. Mislim da svojim nasilništvom unutar te pozicije i ministra obrane, a to dobro znaju i djelatnici Ureda državne uprave kada je došao on 2017. godine. Najbolje da pitate djelatnike kakvo je socijalno ponašanje takvog čovjeka", kazao je Dabro.

Naveo je kako se u tvz. ministarskoj šumi, za koju koncesiju ima tvrtka Tomislava Čuljka, "okuplja politički milje koji odlučuje o svim smjerovima Slavonije".

"To je prelijep dio unutar spačvanskog bazena, na tromeđi općine Privlaka, Gradište i Otok. Nisam ja sudjelovao u toj šumi, tu su sudjelovali i dan-danas lože vatru i peku slaninu gospodin Banožić i gospodin Dekanić. I zato i jesu tu gdje jesu", kazao je Dabro za N1 televiziju

Na njegove je tvrdnje reagirao i Mario Banožić, koji je kazao kako u šumu odlazi kako bi odvojio vrijeme za sebe i boravio u prirodi te ne boravi u "Čuljkovoj šumi".

"HDZ se u svojim procesima umiva i priprema za ozbiljnije razdoblje, to se odnosi na ono što nas čeka u gospodarstvu - novo programsko razdoblje, projekt Slavonija, projektne investicije… To može biti tema za izbore, a ne je li se netko nalazio u šumi. Što se tiče ministarske šume, ja sam vam lovočuvar i lovac već niz godina i lovočuvar sam u dva društva. Niti jedno ne pripada Tomislavu Čuljku", kazao je Banožić.

Podsjetimo, neki HDZ-ovci pred lokalne izbore ne biraju stranu Andreja Plenkovića pa posljednjih dana napuštaju stranku. Sve to događa se tik pred lokalne izbore, a najzanimljivija je Slavonija - inače tradicionalna utvrda HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene