Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Unatoč ročištu

Bandić će u četvrtak biti na sjednici Gradske skupštine jer ne mora ići na Županijski sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu da će prisustvovati sjednici zagrebačke Gradske skupštine koja je zakazana u četvrtak, unatoč tome što ima ročište na Županijskom sudu zbog suđenja u aferi štandovi, jer osobno više ne mora ići na ročišta.

Na pitanje novinara gdje će biti sutra u 9 sati, na Županijskom sudu ili na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, Bandić je odgovorio: "Na moju sreću ne moram ići više na ročišta. I ponovit ću i oko odvjetnika i oko ročišta - strpljen, spašen, istina je spora, ali je dostižna."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram Na suđenju Bandiću svjedočila njegova bliska suradnica: "Šef Holdinga je mogao zaposliti bilo koga bez natječaja" Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu

"Kao svaki građanin ove zemlje, odazvat ću se svakom pozivu i pretrpjeti tu kalvariju. Ali moram vam reći da mirno spavam", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak, 13. rujna.

Upitan je li točno da odvjetničke usluge Gradu Zagrebu pružaju i odvjetnici koji ga brane u sudskim postupcima, Bandić je uputio novinare da podatke o tome koja odvjetnička društva rade za Grad potraže u Odjelu za zastupanja, a on ne daje suglasnost za to, već Odjel radi samostalno svoj posao.

Komentirajući zaduženje Zagrebačkog holdinga od 125 milijuna kuna, o čemu će na sutrašnjoj sjednici odlučivati gradski zastupnici, nakon što je na prošloj sjednici Gradske skupštine Zagreb zadužen za 250 milijuna kuna, ustvrdio je kako je Grad Zagreb među najmanje zaduženim jedinicama lokalne samouprave, a imaju i ograničenje koji ne smiju prijeći.

Zaduživanje Zagreba u granicama dozvoljene zaduženosti

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić rekla je da se radi o redovnom zaduživanju koje je u granicama dozvoljene zaduženosti. "To je normalan ciklus financiranja da se nešto napravi prije i da se otplati u roku od pet godina, kako bi se uložilo u investicijsko održavanje, u nabavu dodatne opreme koja je dotrajala ili u kupnju neke nove opreme."

Jozić kaže da su kamatne stope povoljne i da Zagrebački holding otplaćuje svoje kreditne obveze redovito, a ukupna kreditna zaduženost smanjena je u odnosu na prijašnje razdoblje.

Bandić je na pitanje o prelasku bivše SDP-ovke Tamare Čubretović u njegov Klub zastupnika u Gradskoj skupštini, nakon što je ranije to učinio Radenko Tomić, a "šuška se" da se pregovara s još dva SDP-ovca, ustvrdio kako on "ne zna tko je prešao u njegov Klub i ne vodi računa o Klubu".

"Ja nisam nikoga snubio, a mene netko još manje. Hoće li još netko prijeći i prepoznati ono što radimo u Stranci rada i solidarnosti, ja osobno ne znam. A to što se šuška, ništa ne znači", rekao je.

U vezi špekulacija da bi u tom slučaju došlo do kraja suradnje s Neovisnima za Hrvatsku Bandić je odgovorio kako će u slučaju prelaska SDP-ovaca "samo više ljudi podupirati ono što radimo. Zašto bi se mi rješavali bilo koga". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene