Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov hrvatskog nacionalnog prijevoznika nakon udara groma i snažnih turbulencija te uslijed iznimno loših vremenskih uvjeta, umjesto u Podgoricu sletio je u Dubrovnik. Ozlijeđenih nije bilo.


Na redovnoj liniji Croatia airlinesa (CA) Zagreb-Podgorica u avion Dash 8-Q400 jučer je udario grom, a uslijed snažnog nevremena let su ometale i turbulencije pa je zbog toga, ali i iznimno loših uvjeta iznad zračne luke u crnogorskom glavnom gradu, kapetan odlučio sletjeti na najbliži aerodrom u kojem CA ima svoju tehničku podršku, a to je u ovom slučaju Dubrovnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi incident u zagrebačkoj zračnoj luci: Vozilo za ukrcaj prtljage udarilo u avion Slika nije dostupna Croatia Airlines prevezao milijuntog putnika u ovoj godini

Da se incident dogodio potvrdili su nam u Croatia airlinesu, ali uz napomenu kako nije bila riječ o prisilnom slijetanju, već o 'slijetanju u alternativnu zračnu luku'.

>> VIDEO Zrakoplov pretvoren u vrtić!

Ozlijeđenih nije bilo, a tijekom leta, kažu u CA, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost 39 putnika. Oni su svi o trošku kompanije autobusima prebačeni do krajnjeg odredišta u Crnoj Gori, a Croatia airlines se ispričala zbog neugodnosti.

Zbog sigurnosnih procedura i radi provjere svih sustava i mogućih oštećenja na oplati avion je privremeno povučen iz prometa.

'Utvrđeni su tragovi električnog pražnjenja na oplati koji će se otkloniti bojanjem (dakle, nije riječ o mehaničkim napuklinama). Zbog toga je zrakoplov danas obavio prelet bez putnika iz Dubrovnika u Zagreb, gdje je tehničko središte tvrtke', rekli su u Croatia airlinesu, napominjući kako su zrakoplovi projektirani za slučaj udara groma te da je na krilima smješten sustav statičkih ispražnjivača, koji preko oplate primljeni elektricitet od groma vraća u atmosferu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook