Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želja koja je postala stvarnost

VIDEO Zrakoplov pretvoren u vrtić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik privatnog vrtića u Gruziji dosjetio se nečeg doista originalnog i mali putnički zrakoplov koji više nije u upotrebi, pretvorio je u dječji vrtić!

Gruzijski grad Rustavi tako se može pohvaliti s 'letećim' vrtićem, kojeg su jednako s oduševljenjem prihvatili roditelji i djeca. Gari Čapidze, vlasnik vrtića, transformirao je stari mali putnički zrakoplov Yak-40 u prostor za boravak i igru djece predškolske dobi.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

>> Jeste li danas pozitivno razmišljali?

Tete u vrtiću svjedoče kako boravak u zrakoplovu ima iznimno pozitivan učinak na djecu, a kokpit zrakoplova namjerno je ostavljen netaknut, kako bi djeca mogla istraživati komande. Zrakoplov ne može poletjeti, ili se pokrenuti tako da nema bojazni od eventualnih nezgoda.

'Djecu jako zanimaju sve te tehničke stvari i ona se zapravo uspješno na taj način bore sa strahom od letenja. Mnogi ljudi, uključujući i mene, boje se letenja, ali ova djeca se ne boje. Mislim da se nikad neće bojati letenja', istaknula je za Reuters Roza Katamadze, teta u vrtiću, a prenosi Sky News.

Vlasnik vrtića, ističe kako je ideju dobio od sina, koji obožava avione. 'Jednom prilikom kad sam letio sa sinom iz Kijeva, on je inzistirao da uđemo u pilotsku kabinu, kako bi vidio što se tamo događa. Moderna djeca doista vole tehničke stvari. Ova ideja rodila se iz želje mojeg sina', pojasnio je Čapidze.

U priloženom videu možete vidjeti kako izgleda unutrašnjost jednog od najoriginalnijih vrtića, u Gruziji sigurno, a vjerojatno i u svijetu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene