Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz smijeh i kekse

Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Autobus Flixbusa na Badnjak je krenuo iz Zagreba prema Splitu i tamo trebao biti oko 23 sata navečer. Zbog kvara putnici su na odredište stigli četiri sata kasnije.

Na autocesti Zagreb - Split na Badnjak pokvario se jedan od buseva kompanije Flixbus koji je sa zagrebačkog kolodvora krenuo u 18 sati te svojim putnicima, uglavnom studentima koji su se vraćali u Split svojim obiteljma, pomrsio planove za Božić.

Bus se već kod Karlovca počeo tresti te se osjetio čudan miris. Nakon toga vozač je uputio putnike da izađu iz autobusa te su pozvali pomoć koja je trebala stići kroz sat i pol, objasnila je studentica Petra za portal Slobodna Dalmacija.

U pomoć im je stigao bijeli kombi s četiri radnika iz Nepala koji su ustvrdili da je problem u neispravnoj gumi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva sreća Žena uplatila listić i pospremila ga na sigurno, ono što se dogodilo tri godine kasnije potpuno ju je šokiralo

"Zavukli su se ispod kamiona i mijenjali gumu, da bi nam nakon nekog vremena rekli kako guma nije napumpana, a da pumpu nemaju. Onda nam je rečeno da moramo opet čekati sat vremena da dođe nova pomoć s pumpom... Na kraju su nam se smilovali i poslali zamjenski autobus", ispričala je Petra. 

Rekla je i da među putnicima nije bilo starijih i bolesnih te da je od mlađih putnika bilo prisutno samo jedno dijete. Neočekivanu situaciju otežavala im je činjenica da mnogi nisu imali dovoljne zalihe vode i hrane. 

Pozitivna energija blagdana

Usprkos nezavidnoj situaciji, putnici su se zbližili zbijajući šale. Jedna gospođa sa svima je podijelila kekse.

"Ova situacija dokazala je da je vrijeme blagdana idealna prilika za pronalazak nečeg pozitivnog u negativnim situacijama", zaključila je Petra te dodala: "Trebala sam stići na večeru s obitelji, na kraju sam njoke jela u tri i po ujutro".

Pročitajte i ovo Ilustracija Okršaj na Božić "Ubili ste moju bebu": Njegov pas napao ljude, a on prijetio policajcu, umiješala se i nova liječnica

Pročitajte i ovo Ilustracija Nanijeli značajnu štetu Radili su prekovremeno: Serija provala za blagdane, ovaj dan im je omiljen

Nakon što je došao zamjenski autobus, nastavili su svoj put te u Split došli oko 3 sata iza ponoći što je četiri sata kasnije no što je bilo predviđeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene