Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan antifašističke borbe

Antifašisti poručuju: "Dio politike odriče se i srami Tita, a on je imao važnu ulogu u borbi protiv fašista"

Okupljanje antifašista na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2
Okupljanje antifašista na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Vjekoslav Đaić uživo s Trga Republike Hrvatske u Zagrebu (Video: Dnevnik Nove TV) Vjekoslav Đaić uživo s Trga Republike Hrvatske u Zagrebu (Video: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV Okupljanje antifašista na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Okupljanje antifašista na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Okupljanje antifašista na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Galerija 1/3 >>
Obilježen je Dan antifašisitčke borbe. Na ovaj državni praznik obilježava se sjećanje na prvi partizanski odred, osnovan u šumi Brezovici, u blizini Siska. Obilježavanje se preselilo u Zagreb gdje je pripremljen prigodan program u organizaciji Antifašističke lige Hrvatske i Saveza antifašističkih boraca.

Ovo je drugi put da Antifašistička lige Hrvatske i Savez antifašističkih boraca organiziraju okupljanje na trgu koji je do jučer nosio ime maršala Tita, kazao je reporter Dnevnika Nove TV Vjekoslav Đaić.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Oni žele izraziti svoje protivljenje, kako kažu, retrogradnim pojavama u društvu. Jedna od njih svakako je preimenovanje trga i skidanje Maršalova imena. 

Ističu kako se ovaj dan u Hrvatskoj slavi kao državni praznik dok se istovremeno dio politike odriče i srami Tita koji je u toj borbi imao svoju ulogu.

Kažu kako je važno da se ova 77 obljetnica proslavi u Zagrebu i to na spomen na 50.000 zagrepčana koji su bili sudionici NOB-a. 

Ogranizatori su, najavljujući ovaj prosvjed, rekli kako su antifašističke tekovine danas ugrožene i da je važno da se društvo tome suprostavi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene