Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) u priopćenju sa sjednice u Zagrebu poručilo je vladi da je ogorčeno istupom ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ocijenivši da je u više navrata napao izvorišne osnove Ustava Republike Hrvatske.


SABA RH očekuju od vlade da se jasno odredi prema 'toj činjenici' jer, kako tvrde, ministar Karamarko 'nasrće i na povelju Ujedinjenih naroda, na temelje Europske unije i Hrvatsku gura u novu međunarodnu izolaciju'.

'Predsjedništvo SABA RH odlučilo je internacionalizirati ovaj novi skandal u dugoj povijesti nasrtaja na antifašiste i antifašističku borbu bez koje ne bi bilo suvremene Republike Hrvatske', navodi se u priopćenju i dodaje da će Savez svoje zaključke u duhu ovog priopćenja uskoro uputiti na više adresa u svijetu i Hrvatskoj. Istodobno poziva sve građanke i građane naše zemlje da se odlučno odupru, kako navode, 'inicijativi rušenja ustavnog poretka i čvrsto suprotstave nakanama revizionizma cilj kojih je izjednačivanje fašizma, nacizma i ustaštva s antifašizmom'.

'Antifašizam nikako ne može i ne smije biti nazivan totalitarizmom, niti može biti izjednačen s komunizmom', kaže predsjedništvo SABA RH i dodaje kako još jednom ističe da svi ratni zločini moraju biti istraženi, jer za njih nema zastare, a odgovorni procesuirani. (Hina)

Vezani članci Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Karamarko kandidirat će se za predsjednika HDZ-a? Još u kolovozu rekao kako o tome razmišlja Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Karamarko najavio kandidaturu za šefa HDZ-a, oglasio se i Plenković