Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada HUOJ-a

Dugogodišnji dobri duh splitske luke: Komunikator godine je Ante Mrvica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunikatorom godine proglašen je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika. Odlučilo je to petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

„Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika umirovljen krajem kolovoza 2017. godine. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane, izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana komunicirati u javnom interesu i za javnost. Ta komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima - od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima“, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

„Nagrada za Komunikatora godine u Mrvičinu slučaju nadišla je njegovo djelovanje u 2017. godini. Iako se vezuje uz tu godinu, priznanje je za ukupnu karijeru. U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtjevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negdje na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo vidjeti, jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je „dobri duh splitske trajektne luke“”, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOBRI DUH JADROLINIJE Film o legendi splitske luke: "Htio sam sačuvati uspomenu na njega za sva vremena" Slika nije dostupna Radiolog i influencer Natko Beck prvi je liječnik koji je osvojio nagradu za komunikatora godine, ministar mu uručio i prigodnu nagradu

U splitskoj je luci Ante Mrvica proveo 27 godina, a o svojem je poslu kazao:

„Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene, i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju. Kada sam doznao da sam nominiran za Komunikatora godine, bio sam ugodno iznenađen i ponosan. Posebno želim zahvaliti svima koji su za mene glasovali putem društvenih mreža te stučnom žiriju koji je prepoznao moj rad. Drago mi je da što je ova nagrada mišljenje struke“, kazao je Mrvica.

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene