Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morskom vuku stisnulo se u grlu

Legenda otplovila u mirovinu: Umjesto njega putnicima će pomagati govorni automat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Mrvica, koordinator Jadrolinije u splitskoj luci, u četvrtak je otišao u mirovinu. Posljednji trajekt u njegovoj službi s njim je ispratila splitska ekipa Nove TV.

Umjesto nezamjenjivog Ante putnicima će pomagati govorni automat. Mrvica je, kažu, i u podne i u ponoć znao sve o stanju na otocima i u luci.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..." Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

Gužve, jugo, bura, zaustavljeni katamarani. Ako nitko ne zna stanje na moru, zovi Antu. ''Iskustvo, jer kad ja utuvim nešto u ovu tikvu, to je to'', kaže Mrvica.

U 45 godina staža, više od 27 godina u splitskoj luci, 17 po svim svjetskim morima. ''Ja sam rekao ovom jednome: 'Božo, ako počnu pucati, skači u more, ako nas ne pojedu morski psi ili nas ne ubiju u moru''', jedna je od anegdota koje je ispričao.

Svi mi kojima posao ovisi o brzini i ukrcaju u brod u zadnji tren znamo što znači imati u mobitelu broj Ante Mrvice, a njegov lik u luci prepoznaju i mnogi drugi.

Prevozili su i trudnice pred porode, i ranjene, preko Ante se molilo zadnje mjesto na trajektu, a uz sve to, da vozni red ne kasni. I nikada bez volje.

''Naizust, on se probudi po noći, izrecitira sve što ti treba, ti mu zahvališ, on se okrene na drugu stranu i nastavi spavati'', kaže Mrvičin kolega Brboleža.

Supruga i kći navikle su da mu mobitel uvijek zvoni. Kolege na oproštaju kažu da bez Ante neće biti isto. Ovaj doktor nauka u mirovini predavat će mladim pomorcima na fakultetima u Splitu i Zadru. I uživati na rodnom otoku Žirju kod Šibenika.

''Nisam neki ribič, ali sam uporan. Znam ići po cijelu noć na lignje'', kaže Mrvica. U četvrtak oko 15 sati, sa zadnjim minutama i zadnjim trajektom, morskom vuku stisnulo se u grlu.

''Ima emocija, ali to je tako, otići će ovaj trajekt, doći će drugi, tako je to…'', kaže Mrvica.

Šjor Ante, čujemo se još.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene