Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlahušić nakon pada proračuna: 'Za sve je kriva ista ekipa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost jer svi programi staju dok se ne donese novi proračun, a za to se mora osigurati stabilna većina u Gradskom vijeću, a to nije lako, rekao je Vlahušić.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je nakon sjednice Gradskog vijeća da taj grad čeka neizvjesna budućnost, da je tom vijeću u zadnjih 15 godina odnos snaga 13:12, da nijedna politička grupacija nije imala političku prevlast, a za današnji rezultat sjednice optužio je ekipu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Ući ćemo u krizu sastavljanja vijeća i proračuna, a dotad će brojni Dubrovačani znatno teže živjeti', rekao je Andro Vlahušić, dodajući da pad proračuna za 2015. znači da će cijeli civilni sektor Dubrovnika ostati bez gradskog novca.

Pošto proračun nije prihvaćen na sjednici 5. prosinca, u današnjemu drugom pokušaju o njemu se nije niti glasovalo jer je Vlahušićev prijedlog o skidanju s dnevnog reda prihvatilo 12 vijećnika koji su izglasavanjem dnevnog reda odbili i odluku o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2015.

Dubrovnik nije dobio proračun za 2015.

'Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost jer svi programi staju dok se ne donese novi proračun, a za to se mora osigurati stabilna većina u Gradskom vijeću, a to nije lako. No to je izbor svih političkih stranaka koje su glasovale na način na koji jesu', rekao je Vlahušić.

Na novinarsko pitanje hoće li ostati pri prijašnjim izjavama kako - ako bude opet gradonačelnik - neće koalirati ni s jednom političkom strankom koja je bila protiv proračuna, Vlahušić je ocijenio da se Dubrovnik 'podijelio na lijevo i desno'.

Pred Dubrovnikom su sada samo tri opcije!

'Članovi liste 'Srđ je grad' i Hrvatskih laburista su zaposlenici županije. Oni i novo vodstvo dubrovačkog HDZ-a su jedna te ista ekipa, to jest iza njih je jedan te isti čovjek i nadam se da će tog čovjeka staviti meni kao protukandidata', istaknuo je Vlahušić.

'Riječ je o jednoj te istoj ekipi'

Na novinarsko pitanje znači li to da ga je 'srušio' dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ), odgovorio je negativno te ponovio kako je riječ o 'jednoj te istoj ekipi'.

'Jasno se zna da cijela priča, i gradskog HDZ-a koji je podijeljen i Hrvatskih laburista te liste 'Srđ je grad' dolazi iz te iste ekipe', zaključio je Vlahušić.

Početkom 2015. očekuje se imenovanje Vladina povjerenika koji će dok ne prođu prijevremeni izbori preuzeti dužnost gradonačelnika i Gradskog vijeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene