Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez proračuna

Pred Dubrovnikom su sada samo tri opcije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom da Gradsko vijeće Dubrovnika nije prihvatilo proračun za iduću godinu, u ovom bi gradu moglo doći do prijevremenih izbora.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ima vremena do kraja mjeseca; do tada mu traje mandat, i ukoliko uspije skupiti 13 vijećnika koji će podržati njegov prijedlog, može ponovno sazvati gradsko vijeće.

'Mi ćemo napraviti privremeni proračun, ponuditi ćemo ga vijećnicima, tražiti ćemo potpise najmanje 13 vijećnika, kako bi smo mogli održati gradsko vijeće, i provjeriti ćemo koje stranke su se potpisale to. Tek nakon toga ćemo procijeniti dali ću uputiti proračun u takvo gradsko vijeće', izjavio je Andro Vlahušić dubrovački gradonačelnik (HNS)

'Vrlo je jasno da gradonačelnik Grada Dubrovnika nije dobio pozitivno svjetlo većine vijećnika u gradskom vijeću. Hrvatska demokratska zajednica ja zauzela svoj stav prije par dana, taj stav je na sjednici Gradskog vijeća ostao jednak', kazao je Mato Franković, predsjednik GO HDZ.

Pročitajte i ovo Dubrovačke zidine, ilustracija - 1 Biser Jadrana Od zidina zarade milijune, ali žele smanjiti broj turista. Gradonačelnik poručuje: "Mogli smo postati ugrožena spomenička baština, ali..." Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Borba i tužba Ponovno se razbuktala borba za milijune kuna od dubrovačkih zidina: Bivši gradonačelnici podignuli tužbu

Dubrovnik nije dobio proračun za 2015.

Novi izbori mogli bi biti u ožujku, no još uvijek su moguće tri opcije; prva je da gradonačelnik skupi potrebnih 13 glasova te da na novoj sjednici gradsko vijeće prihvati proračun, nakon čega bi se dubrovački politički život nastavio po starome. Tu su još dvije opcije; da se prihvati tek privremeni proračun ili da se uopće ne prihvati novi proračun, što bi dovelo do novih izbora, ali bi uvelike i otežalo sve poslove koji ovise o Gradu Dubrovniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene