Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDEJA HNS-A

Plenković o uvođenju ministarstva kreativnih industrija: "Razgovarat ćemo, sviđa mi se taj futuristički pristup"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, rekao je da se veseli susretu sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom koji će se održati u utorak.

"Veselim se da će Miro Cerar sutra doći u Zagreb i da ćemo nastaviti razgovore. Ono što smo zatekli 25. 6. 1991. trebaju postati državne granice", rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade, na raspravi o stanju u Europskoj uniji nakon sastanka Europskoga vijeća i o perspektivama Hrvatske u 2018.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

Na pitanje što očekuje od sastanka s Cerarom, Plenković je rekao da se sada nalazimo u situaciji da nađemo srednji put koji bi riješio pitanje granice. Kada su u pitanju kopnene granice, zastupa načelo katastarskih općina.

Što se tiče razgraničenja u Savudrijskoj vali, Plenković je rekao da u vrijeme SFRJ-a tu nije bilo granice te se sud ondje vodio ne samo pravom nego i primjenom načela na kopnenoj granici. 

Na pitanje koliko je izgledno da se vrate vize za Veliku Britaniju nakon Brexita, Plenković je rekao da u to ne vjeruje. "Ne vidim scenarij u kojem bi došlo do uvođenja viza Europske unije prema Velikoj Britaniji, kao i obrnuto", rekao je Plenković. 

Kao strateške ciljeve za naredne godine Plenković je naveo ulazak u Schengen i uvođenje eura. 

"Ministarstvo kreativnih industrija? Razgovarat ćemo"

Novinare je nakon skupa zanimalo i bi li Plenković volio u Vladi vidjeti Ivana Vrdoljaka, koji je od nedjelje opet predsjednik Hrvatske narodne stranke. "Mislim da što se tiče promjena u sastava Vlade, a da bi on imao ambicije biti član vlade, ja to ni u jednom trenutku nisam detektirao", rekao je Plenković, koji se iznenadio i na pitanje hoće li odgovoriti na Vrdoljakov poziv za sastanak.

Najprije je ustvrdio da od Vrdoljaka nije dobio nikakav poziv, a nakon što su mu novinari rekli da je Vrdoljak danas javno rekao da želi sastanak s premijerom, Plenković je rekao da će razgovarati s njim. 

Na pitanje što misli o ministarstvu kreativnih industrija, koje je najavio Vrdoljak u Dnevniku Nove TV za iduću vladu, Plenković je uz smiješak rekao: "Razgovarat ćemo. Sve što je kreativno, može biti pozitivno. Sviđa mi se taj futuristički pristup."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene