Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema - arbitražna presuda

Plenković dogovorio sastanak: Cerar dolazi u Zagreb 19. prosinca

Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: Twitter)
Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: Twitter) Platforma X
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković i Miro Cerar (Foto: Twitter) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković dogovorio je sastanak u Zagrebu sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom. Sastanak će se održati 19. prosinca.

Na svom je Twitteru premijer Andrej Penković objavio da će njegov slovenski kolega Miro Cerar doći u Zagreb na sastanak 19. prosinca. Dvojica premijera to su dogovorili kada su se u petak susreli u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Završili razgovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta: Anušić otkrio što je dosad dogovoreno Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

 

''Hrvatska na temu razgraničenja sa Slovenijom gleda kao na granično pitanje otvoreno od dana proglašenja neovisnosti dviju zemalja i postigli bismo napredak ako na stol stavimo stajališta koja nisu sporna ni za jednu stranu i dogovorimo posjet slovenskog premijera Mire Cerara Zagrebu, rekao je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Mi na to gledamo kao na otvoreno granično pitanje, koje je s nama od 25. lipnja 1991. Naše je načelo jasno: republičke granice iz tog vremena trebaju postati državne granice. Želimo to pitanje riješiti. Stav Sabora je jasan, stav politike isto tako. Međutim, mislim da postoje mnogi aspekti gdje smo vrlo blizu dogovoru", rekao je Plenković, koji bi u petak na marginama summita EU-a trebao razgovorati sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom.

Slovenski premijer Cerar izjavio je novinarima da se odvija "vrlo intenzivan dijalog" i da do sada nije bilo napretka. "Naše je stajalište da moramo razgovarati o implementaciji arbitraže, na tome dosljedno ustrajem. I očekujem da će Hrvatska sa svoje strane napraviti korak ka približavanju tom stajalištu i da ga na kraju i prizna", rekao je Cerar.

Podsjetimo, slovensko ministarstvo vanjskih poslova na čelu s ministrom Karlom Erjavecom priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne odluke oko Piranskog zaljeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene