Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Analiza Mislava Bage

Plenković danas nije polemizirao s SDP-om, već s "nelojalnim partnerom" Mostom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekivao sam da će Davor Bernardić teškom artiljerijom krenuti na ministra Marića sa svim dokazima koji se zadnjih dana mogu čuti iz SDP-a.

No, on je krenuo pomalo konfuzno, da ne kažem romantičarski, spominjući kako je bio ponosan i zadovoljan, kako se Agrokor širio, kupovao akvizicije diljem Hrvatske i regije, ali je onda vratio lopticu na ministra Marića poručivši, a gdje je tu bio on, što je radio, kakvu je ulogu imao u financijskom sektoru, koja je bila njegova odgovornost, čak je spominjao i njegovu plaću pa i cijene njegovih satova.

Pročitajte i ovo Mislav Bago Uvažen i u HDZ-u Mislav Bago o odlasku Zdravka Marića: "Mnogi su predviđali da mu je politička sudbina da naslijedi Andreja Plenkovića" Zdravko Marić Kod Mislava Bage Ministar Marić nema nimalo lijepe vijesti. Inflacija će možda biti i dvoznamenkasta. Što može država? "Imamo još municije za pomoć građanima"

Plenković je svjestan da je pitanje nepovjerenja Mariću, pitanje budućnosti njegovoj Vladi. Ali on danas nije polemizirao s SDP-om. On je polemizirao s Mostom. Optužio ih je da su nelojalan partner, da se nisu pridržavali dogovora u proteklih šest mjeseci kada su zajedno surađivali u Vladi.

Marić je kratko pojasnio da nije slagao financijske izvještaje i da nije znao što se nalazi u njima, da je bio činovnik, jedan od 25 direktora koji je samo izvršavao sve odluke koje su donosili oni iznad njega u Agrokoru.

Nije došlo ni do jedne polemike između Davora Bernardića i Andreja Plenkovića. Oni su se vrlo lukavo izbjegavali, ali su zato zastupnici optuživali čelnika Vlade i čelnika oporbe. SDP-ovi i Mostovi zastupnici su optužili premijera da je uzurpator, da je vlastodržac, da želi kontrolirati svu vlast. HDZ-ovci su Bernardića optužili da se bavi važnim problemima, da se naslikava s kupusom po Hrvatskoj i neka napravi nešto konkretno za Hrvatsku.

Rasprava se danima vodi oko toga tko ima 76 ruku da ministar Marić ostane ili napusti Banske dvore. Maras tvrdi da SDP ima dovoljno ruku. Ali, ostaje pitanje kakva će situacija biti sutra, hoće li ta brojka rasti ili padati. No, u ovom trenutku 77 zastupnika je za smjenu ministra Marića. Prema broju zastupnika koji žele raspravljati o ovoj temi čeka nas rasprava koja će potrajati do ponoći.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene