Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAGRADA UDRUGE PACIJENATA

Proglašene najbolja sestra i liječnica u 2021. godini: "Ovo mi je velika nagrada i kao liječniku i kao čovjeku"

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) dodijelila je u srijedu zahvalnice za najsestru i najliječnicu u 2021. zaposlenicama KBC-a Zagreb, glavnoj sestri Ani Ljubas i internistici-pulmologinji Gordani Pavliši.

UHP je proglasio najbolju sestru i liječnicu u protekloj godini ususret Svjetskom danu bolesnika, 11. veljače. "Cilj nam je barem jednom u godini zahvaliti osoblju javnog zdravstvenog sustava za sve što rade za bolesnike, a toga ima jako puno", istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Pročitajte i ovo Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock) priča iz Njemačke Otišla je 28 minuta ranije s posla, pa dobila otkaz, tužila je bolnicu i dobila otpremninu Ilustracija Zabrinjavajući deficit Teška situacija u europskoj državi: "Ako se ovako nastavi, bolnice će morati zatvoriti odjele"

Magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas zahvalila je na priznanju u ime svih sestara KBC-a Zagreb.

"Dobrobit bolesnog čovjeka svima nam je na prvom mjestu kada prijeđemo bolnički prag", istaknula je.

Najliječnicom za prošlu godinu proglašena je Gordana Pavliša, internistkinja-pulmologinja u Klinici za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb.

Voditeljica je intenzivnog liječenja, a u studenom 2020. imenovana je koordinatoricom za COVID odjele KBC-a Zagreb. Od tada je kontinuirano uključena u zbrinjavanje bolesnika na osam COVID odjela, kroz koje su prošla 1984 pacijenta.

Omogućila je također da se članovi obitelji, u uvjetima pandemije, mogu oprostiti od umirućih pacijenata, što je Drlje posebno pozdravio.

"Ovo je izuzetno priznanje jer su ga dodijelili bolesnici, oni koji su svrha i smisao našeg rada. Ovo mi je velika nagrada i kao liječniku i kao čovjeku", istaknula je Pavliša.

Podsjetivši da je on deklarirani borac protiv "tajkunizacije solidarnog javnog zdravstvenog sustava", Drlje je ustvrdio kako ne može ni jedna privatna poliklinika u Hrvatskoj napraviti ono što mogu liječnici i sestre KBC-a Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene