Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računa li Beljak na SDP?

Amsterdamska koalicija traži novog partnera: Hoće li Pametno zamijeniti HSS?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Amsterdamsku koaliciju napustila stranka Pametno, u političkim kuloarima nagađa se da bi na njezino mjesto mogao uskočiti HSS.

Tako bi po novom koaliciju tvorili stranka GLAS, IDS i HSS. Nagađa se da su pregovori između GLAS-a i HSS-a već započeli, no HSS-ov predsjednik Krešo Beljak rekao je za DNEVNIK.hr tek da se kompletna opozicija mora udružiti, s obzirom na to da, prema istraživanjima, 70 posto građana smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak i Stjepan Kovač pregovara i s drugima Beljak u HSS primio političara optuženog za lažiranje prijetnji smrću: "Dobili smo značajno pojačanje" Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) ''Treba imati obraz kao đon'' Uskok provodi izvide, stranke predlažu zakonska rješenja: Može li se najezda saborskih transfera uopće zaustaviti?

"Svako okupljanje opozicije je dobrodošlo i pozivam sve da se udruže, da rade kako bi se što prije maknuo HDZ", rekao nam je Beljak.

Iz GLAS-a pak poručuju da ne žele biti isključivi. U priopćenju ističu kako nastavljaju ostvarivati ideju okupljanja progresivnih političkih snaga u Hrvatskoj, bilo stranaka ili pojedinaca. 

"Sve progresivne političke snage u zemlji moraju preuzeti odgovornost za zaštitu temeljnih vrijednosti liberalne demokracije jer su one ugrožene danas više nego ikad. S tim u vezi razgovaramo i razgovarat ćemo sa svima onima koji su spremni biti brana desnom radikalizmu i populizmu koji nagrizaju Europu i koji se žele oduprijeti načinu na koji HDZ vodi ovu zemlju", navode u priopćenju. 

Ističu i da su dodatno motivirani slabošću hrvatske opozicije.

Podsjetimo, stranka Pametno napustila je Amsterdamsku koaliciju zbog Uljanika, odnosno zbog, kako su objasnili, neprihvatljive činjenice da je Ivan Jakovčić primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara i tako bio u direktnom sukobu interesa, objasnila je tada Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

HSS već ima potpisan sporazum s SDP-om o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore, no s obzirom na nizak rejting stranke i konfuzno stanje, moguće je da je Beljak odlučio zaigrati za drugu stranu. Razlog tome, vjerojatno leži i u činjenici što je SDP već objavio da na EU izbore iduće godine ide samostalno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene