Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo produženi vikend

Naoružajte se strpljenjem: Gužve i pojačan promet očekuju se i u subotu, policija objavila važno upozorenje putnicima

Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve uoči Uskrsa (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Za mnoge je počeo blagdanski, produženi vikend. Diljem zemlje uobičajena gužva. Traži se karta više.

Dan su obilježile gužve u svim oblicima prometa. Tradicinalno, dužih čekanja bilo je na ulazak u zemlju, na graničnim prijelazima čekalo se oko sat vremena.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava?

S graničnog prijelaza Bregana u Dnevniku se uživo javio reporter Nove TV Vanja Margetić.

"Trenutno nema gužvi i duljih čekanja. U prosieku se na ulazak u našu zemlju danas čekalo oko sat vremena. U razgovoru danas, ali i sada s vozačima, ovo su uobičajne situacije na koje su oni navikli. I na drugim krajevima zemlje na graničnim prijelazima bilo je čekanja. Tako se primjerica na ulaz u RH u Slavonskom Brodu čeka se oko sat vremena. Gužve i većeg broja putnika bilo je i na autobusnim kolodvorima. Zagrebački je upravo zbog toga, pojačao linije prema Dalmaciji, Slavoniji i inozemstvu. Više nego običnim danima, bilo je ljudi i u željeničkom prometu.  Veliki Petak nažalost nije mogao proći bez prometnih nesreća i žrtava", izvijestio je Margetić.

Upozorenje iz HAK-a

Iz HAK-a upozoravaju na povećan oprez, zbog gužvi na prometnicama, a iz policije na oprez, zbog većeg broja krađi, posebno na odmorištima.

Duža čekanja, zastoji i vožnja u koloni nisu karakteristični samo za našu zemlju. U nekim zemljama, ni vrijeme nije bilo baš proljetno. Umor i duga putovanja dovode do pada koncentracij. Struka savjetuje, nakon svakih 200 kilometara napravite pauzu.

Pojačan promet i duža čekanja tijekom cijelog dana moguća su na graničnim prijelazima. Posebno na ulazak u zemlju. Osim na granici, promet će biti gust na autocestama u smjeru istoka i juga. Uz gužvu, probleme bi vozačima mogli stvoriti mokri i skliski kolnici na pojedinim dionicama. Slična situacija, ističu u HAK-u, bit će i sutra, posebno u prijepodnevnim satima.

Gužve i sutra

"Svakako važno upozorenje svima onima koji će se ovih dana kretati na našim cestama. Uz pojačan promet, mokre, skliske kolnike dodatno pripazite na sigurnosni razmak između vozila. Još ćemo podsjetit vozače motornih vozila - ljetno jeste računanje vremena, međutim, meteorološke prilike utječu na vidljivost. Računaju se kao uvjeti smanjene vidljivosti kad ima magle ili za oblačnog vremena kod jakih pljuskova, kiše. Podsjećamo vozače da voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima", kaže Irvin Filipović iz HAK-a.

Gužve, pojačan promet obilježit će i sutrašnji dan, posebno u jutarnjim satima.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene