Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija je spremna da sa Haškim tribunalom potpiše sporazum o adekvatnom tretmanu haških osuđenika koji bi kazne izdržavali u srbijanskim zatvorima, izjavio je predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s tim sudom Rasim Ljajić.


Ljajić je sinoć na RTS-u najavio da će u Beograd 26. i 27, ožujka doći glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz, kome će biti predočena takva spremnost Srbije, a nakon toga i predsjedniku Suda Patricku Robinsonu, čiji se dolazak također očekuje.

Vezani članci Slika nije dostupna Revolucionarno iz Švedske: Postat će prva zemlja u svijetu koja se odrekla papirnatog novca Slika nije dostupna Što mislite o ideji plaćanja svega isključivo karticom? EU razmišlja upravo o uvođenju toga

Ukoliko Haag potpiše sa Srbijom takav sporazum, to znači da bi Radovan Karadžić, Vojislav Šešelj, ali i Ante Gotovina, ukoliko budu osuđeni, mogli izdržavati kazne u nekom od srpskih.

Ljajić je potvrdio da Akcijski tim za lociranje i uhićenje haških optuženika raspolaže sa mnogo više informacija i saznanja o dosadašnjem kretanju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i samim tim 'smo sada pametniji' i bliži njihovom uhićenju.