Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Srbija želi primiti osuđenike

Ako Haag osudi hrvatske generale, kaznu bi mogli služiti u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je spremna da sa Haškim tribunalom potpiše sporazum o adekvatnom tretmanu haških osuđenika koji bi kazne izdržavali u srbijanskim zatvorima, izjavio je predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s tim sudom Rasim Ljajić.

Ljajić je sinoć na RTS-u najavio da će u Beograd 26. i 27, ožujka doći glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz, kome će biti predočena takva spremnost Srbije, a nakon toga i predsjedniku Suda Patricku Robinsonu, čiji se dolazak također očekuje.

Pročitajte i ovo Gužva ispred bankomata informatički kvar VIDEO Policija čuva bankomate: Novac su dizali i oni koji nemaju ništa na računu Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka

Ukoliko Haag potpiše sa Srbijom takav sporazum, to znači da bi Radovan Karadžić, Vojislav Šešelj, ali i Ante Gotovina, ukoliko budu osuđeni, mogli izdržavati kazne u nekom od srpskih.

Ljajić je potvrdio da Akcijski tim za lociranje i uhićenje haških optuženika raspolaže sa mnogo više informacija i saznanja o dosadašnjem kretanju Ratka Mladića i Gorana Hadžića i samim tim 'smo sada pametniji' i bliži njihovom uhićenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene