Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje i davanje mita

Akcija 'Menadžer 2': USKOK ispitao Prloga i Korošeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darko Korošec i Nevio Prlog, kooperant Podravke i kum Damira Polančeca ispitani su jutros u sjedištu USKOK-a zbog navodnih malverzacija u toj koprivničkoj prehrambenoj tvrtki.

Prvo je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici jutros oko osam sati doveden Korošec, a dva sata kasnije i Nevio Prlog. Nakon ispitivanja USKOK treba odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor. Po novom Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), istragu više ne vodi istražni sudac nego državno odvjetništvo, u ovom slučaju USKOK, dok je odluka o istražnom zatvoru u nadležnosti suca istrage. Osumnjičenog Podravkinog direktora brani koprivnički odvjetnik Kruno Kunštić, a Prloga Goran Radišić, također odvjetnik iz Koprivnice koji je potvrdio da se njegovog branjenika tereti za kaznena djela primanja i davanja mita. Dodao je da je Prlog uskokovim istražiteljima odgovorio na neka pitanja, no o sadržaju iskaza i policijske kaznene prijave nije želio govoriti.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Osijeku krijumčarenje ljudi Otkrivaju se detalji velike akcije USKOK-a: Uhićena organizirana kriminalna skupina, migranti plaćaju po nekoliko stotina eura za prijevoz Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva

>> Policija i USKOK u Podravci, priveden Polančecov kum?

Budući su USKOK-ove istrage tajne službeno još nije objavljeno za što se tereti Korošeca i Prloga. Uz njih dvojicu jučer su u nastavku akcije 'Menadžer' na obavijesni razgovor privedena osmorica direktora i odgovornih osoba u tvrtkama koje su poslovale s Podravkom, no oni nisu dovedeni u USKOK. Prema pisanju tiska, Prloga, vlasnika tvrtke PNP Commerce, sumnjiče da je od početka listopada 2008. do početka studenoga 2009. bez natječaj dobio nekoliko unosnih poslova s Podravkom. Riječ je o opremanju Podravkina skladišta u Dugopolju, čija su gradnja i opremanje stajali 29,3 milijuna kuna te o investicijama u Podravkinoj upravnoj zgradi u Koprivnici. Tvrtka Polančecova kuma navodno je potpuno opremila dvoranu za sastanke i kafić unutar zgrade. Polančecova kuma navodno istražuju i zbog postavljanja reflektora na nogometnom stadionu u Đelekovcu, što je stajalo 350.000 kuna. Gradnja reflektora navodno je išla preko PNP Commercea, mimo znanja i suradnje lokalne vlasti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene