Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ADRIJANA CVRTILA

Zviždačica koja je razotkrila gradonačelnika Kutine podnijela tužbu zbog otkaza: "Sretno mi bilo!"

Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine
Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine Foto: DNEVNIK.hr
Adrijana Cvrtila smijenjena je s mjesta direktorice Eko Moslavine nakon što je razotkrila korupciju u gradskojh upravi Kutine. Zbog smjene je sada podnijela tužbu.

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je razotkrila korupciju u kutinskoj gradskoj vlasti, objavila je u srijedu da je podnijela tužbu zbog nedavne smjene s mjesta direktorice Eko Moslavine.

Pročitajte i ovo Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine - 2 Kome služi Zakon o zviždačima? Adrijana Cvrtila razotkrila je gradonačelnika, a sad joj slijedi ''nagrada'' u obliku otkaza, ali ona ima velike planove Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine NAKON ISPOVIJESTI ZVIŽDAČICE USKOK pokrenuo istragu i traži istražni zatvor za gradonačelnika Kutine i ostale

"E pa sretno mi bilo! Podnesena je vjerojatno jedna od prvih tužbi zbog otkaza sukladno Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, popularno zvanom Zakon o zvuždačima... Bit će zanimljivo vidjeti kako će se graditi sudska praksa", napisala je Cvrtila na Facebooku.

Ranije tijekom danas objavila je kako su je upravo oni koje je razotkrila tužili za - klevetu.

"Ovo je sramota Hrvatske. Upravo sam utvrdila da je protiv mene podneseno devet kaznenih prijava po članku 149 stavku 1. 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo klevete. Gradonačelnik Kutine je podnio šest kaznenih prijava, a bivši predsjednik Gradskog vijeća tri kaznene prijave.

Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak, to je bar 27 odlazaka na kazneni sud. Doista obeshrabrujuće! Ne znam što reći, akteri su u istražnom zatvoru, a kazneno su me prijavili za klevetu?!", napisala je na Facebooku.

Cvrtila je objavila snimku na kojoj se čuje kako gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od nje traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu. USKOK je češljao vlast, a kutinski je gradonačelnik napustio HDZ.

Nakon policijske prijave USKOK je pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za gradonačelnika Kutine i trojicu njegovih suosumnjičenika za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene