Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

Evo tko je ključna osoba Banskih dvora i tko donosi najvažnije odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV i dalje istražuje zanimljive podatke o Vladi Tihomira Oreškovića povodom 100 dana. Danas ćemo doznati što ispitanici misle - koliki je premijerov autoritet u Vladi i tko zapravo donosi odluke. Mislav Bago.

OREŠKOVIĆ SVE SLABIJI AUTORITET U BANSKIM DVORIMA

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje o prvih sto dana Vlade. Istraživanje za Dnevnik Nove TV provela je agencija IPSOS u razdoblju od 21. od 24. travnja na 600 ispitanika.

Premijer Tihomir Orešković u ovom trenutku u potpunosti ili uglavnom ima autoritet nad potpredsjednicima i ministrima, tako misli 23 posto građana. A još u siječnju 45 posto birača mislilo je da će uspostaviti autoritet. Da nije uspostavio autoritet misli 30 posto građana ili 10 posto više nego u siječnju. A da ima autoritet u manjoj mjeri misli 44 posto ispitanika. U siječnju je tako mislio 32 posto birača.

KARAMARKO KLJUČNA OSOBA BANSKIH DVORA

Većina građana smatra da u donošenju odluka Tomislav Karamarko ima ključnu ulogu. To misli 54 posto ispitanika. Da je to premijer Orešković misli pak njih 18 posto, a da predsjednici i potpredsjednici zajedno donose odluke misli 10 posto građana. 7 posto njih vjeruje da ključnu ulogu u donošenju odluka ima Božo Petrov, a da je to netko drugi smatra 12 posto birača.

VLADA ISPOD OČEKIVANJA

Za većinu građana ocjena rada vlade je ispod očekivanja koja su imali na početku i to misli 54 posto ispitanika. Da je u skladu s očekivanjima misli pak njih 37 posto, a da je iznad očekivanja samo 4 posto. Ne zna, 5 posto građana.

VLADA LOŠIJA OD PRETHODNE

Vlada će, smatra 37 posto građana, biti lošija od prethodne. Da će biti bolja misli pak 32 posto ispitanika, a da su podjednake smatra 26 posto građana. Ne zna njih 5 posto.

OREŠKOVIĆ BOLJI OD MILANOVIĆA

Ali premijer Orešković bit će bolji premijer od Milanovića, smatra 49 posto ispitanika. Istina, od siječnja izgubio je 4 posto. Da će biti lošiji misli 25 posto birača, a tu je porast od 6 posto. A da će biti isti kao i Milanović smatra 18 posto građana. Ne zna, njih 8 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene