Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akvizicija u susjedstvu

Unatoč krizi rastu, ali se i šire na druge države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U IN2 su upravo dovršili akviziciju tvrtke Actavia, specijaliziranu za Microsoft Dynamics rješenja, a kojom šire svoje poslovanje u toj zemlji i regiji.

IN2 grupa je završila 2013. godinu s 14 posto većim prihodima uz novih 65 zaposlenika. Investicije su povećane za 25 posto u odnosu na 2012. godinu, a za 2014. planiraju daljnji rast investicija i broja zaposlenih. U IN2 su upravo dovršili akviziciju tvrtke Actavia, specijaliziranu za Microsoft Dynamics rješenja kojom šire svoje poslovanje u toj zemlji i regiji. Ujedno, to je širenje poslovanja na tržištu Srbije gdje je IN2 već sedam godina prisutan s tvrtkom IN2 u Beogradu. Preuzimanje beogradske tvrtke je ujedno i početak ambicioznog investicijskog ciklusa za 2014. godinu, poručili su danas iz IN2 na konferenciji za medije.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Gordan Grlić Radman Veoma je nezadovoljan Ministar Grlić Radman nezadovoljan statusom Hrvata u Srbiji: "Hrvatska i Srbija nikad nisu imale tako nisku razinu suradnje”

Dobar posao u Azerbajdžanu

Pozitivne projekcije zasnivaju se na dobrim poslovnim rezultatima iz 2013. godine, u kojoj je IN2 grupa ostvarila 167 milijuna kuna prihoda, a što je porast od 14 posto u odnosu na 2012. godinu. Grupa je ostvarila i operativnu dobit od 22,5 milijuna kuna, što je za 65 posto više, u usporedbi s 2012. godinom. U 2013. IN2 grupa je uložila 10 milijuna kuna u postojeći softver, razvoj novih proizvoda, razvoj infrastrukture i nove tehnologije, kao i u razvoj infrastrukture za preuzimanje IT odjela drugih društava, kojima to nije „core business“. Ukupno ulaganje je za 25 posto veće u odnosu na 2012. godinu. Tijekom 2013. IN2 grupa povećavala je i broj zaposlenih na 425, što je 5,2 posto više u odnosu na 2012. godinu. Rast se nastavio i u 2014. godini te IN2 grupa sada već ima 456 zaposlenih, a do kraja ove godine planiraju dodatna zapošljavanja.

'Ove godine planiramo premašiti brojku od 500 zaposlenih. Očekujemo i daljnji rast prihoda u Hrvatskoj i regiji, planiramo nastaviti s investicijama u zaposlenike, njihove kompetencije, ali i u zadovoljstvo i to je primarna zadaća naših ulaganja. Također, nastavit ćemo sa započetim ulaganjima u unaprjeđenje naših proizvoda za sektore financija i zdravstva te u tržište i nove akvizicije. Želimo ostvariti barem još jednu akviziciju u ovoj godini, ali i ostvariti novo partnerstvo i širenje portfelja usluga s novim tehnologijama, kako bismo bili ukorak sa svjetskim trendovima. Ukupna planirana vrijednost investicija za ovu godinu je 15 milijuna kuna', istaknuo je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2.

Izvješće MMF-a: Nema oporavka hrvatskog gospodarstva

IN2 je jedna od vodećih softverskih grupacija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Od 1992. godine do danas izrasla je u grupu od 11 tvrtki u šest država u regiji s više od 400 zaposlenika. Bavi se projektiranjem i izvođenjem složenih informacijskih sustava temeljenih na naprednim informacijskim tehnologijama. Specijalizirana je za projekte u financijskom, javnom, gospodarskom i sektoru zdravstva. IN2 grupu čine hrvatske tvrtke IN2, INSig2, INbet2 i INsite2 u Zagrebu te IGEA u Varaždinu, kao i inozemne tvrtke IN2 u Kopru, MegaIN2 u Orašju, IN2 u Sarajevu, IN2 u Beogradu, IN2 u Skopju i nova tvrtka IN2 Dynamics u Beogradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene