Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Baškoj Vodi zadovoljni što će dio Baškog Polja ostati za tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojno odmaralište u Baškom Polju u općini Baškoj Vodi ostat će odmaralište zaposlenika MORH-a i partnera u NATO-u, a dostatan dio prostora bit će namijenjen turističkom tržištu, izjavio je danas općinski načelnik Joško Roščić koji je jučer nazočio sastanku s izaslanstvom Ministarstva s ministrom obrane Brankom Vukelićem na čelu.

Osim 300.000 četvornih metara u Baškom Polju, koje u hotelima može primiti do 800 gostiju i još više u autokampu, vojni objekti u baškovodskoj općini još su i odmaralište u Krvavici od 50.000 četvornih metara i hotel "Hrvatska" u Baškoj Vodi s 18.000 četvornih metara kapaciteta 280 gostiju.
Po Roščićevim riječima vojsci ne će trebati odmaralište u Krvavici kao ni hotel "Hrvatska" u Baškoj Vodi i nastojat će se privatizirati, a Baško će Polje trebati urediti kako bi mu se standard podignuo znatno iznad sadašnjega, što su na sastanku u Baškoj Vodi obećali ministar Vukelić i general Lucić.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

Objekti su u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju, a njima upravlja Adriatic-klub.

Kako su uglavnom u zapuštenu stanju, ti su objekti sramota za vodeću turističku općinu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kazao je Roščić.

Kako je rekao, zalagat će se za kvalitetnije uređenje kompleksa u Baškom Polju, jednog od najvrjednijih turističkih prostora na Jadranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene