Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojno odmaralište u Baškom Polju u općini Baškoj Vodi ostat će odmaralište zaposlenika MORH-a i partnera u NATO-u, a dostatan dio prostora bit će namijenjen turističkom tržištu, izjavio je danas općinski načelnik Joško Roščić koji je jučer nazočio sastanku s izaslanstvom Ministarstva s ministrom obrane Brankom Vukelićem na čelu.


Osim 300.000 četvornih metara u Baškom Polju, koje u hotelima može primiti do 800 gostiju i još više u autokampu, vojni objekti u baškovodskoj općini još su i odmaralište u Krvavici od 50.000 četvornih metara i hotel "Hrvatska" u Baškoj Vodi s 18.000 četvornih metara kapaciteta 280 gostiju.
Po Roščićevim riječima vojsci ne će trebati odmaralište u Krvavici kao ni hotel "Hrvatska" u Baškoj Vodi i nastojat će se privatizirati, a Baško će Polje trebati urediti kako bi mu se standard podignuo znatno iznad sadašnjega, što su na sastanku u Baškoj Vodi obećali ministar Vukelić i general Lucić.

Vezani članci Vojni piloti HRZ-a - 3 Ipak nije bio potres, probijen je zvučni zid: Stanovnike Zagreba uznemirila tutnjava Vojni avioni, ilustracija Što se to čuje? U ovim će županijama danas letjeti lovački avioni i probijati zvučni zid

Objekti su u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju, a njima upravlja Adriatic-klub.

Kako su uglavnom u zapuštenu stanju, ti su objekti sramota za vodeću turističku općinu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kazao je Roščić.

Kako je rekao, zalagat će se za kvalitetnije uređenje kompleksa u Baškom Polju, jednog od najvrjednijih turističkih prostora na Jadranu.