Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Burak Ozugergin je okupljenima na veleučilištu Vern, među kojima je bio i ministar poduzetništva Gordan Maras, govorio o uspješnom privlačenju investicija.


O tome kako privući strane investicije i tako pokrenuti oporavak gospodarstva razgovaralo se na veleučilištu Vern, na kojem je gostovao ministar poduzetništva Gordan Maras. On je upozorio na neke primjere zbog kojih je Hrvatska zaradila loš ulagački imidž.

Vezani članci Prijatelji spasili psa od utapanja - 2 Veliko srce i ljudski lanac spasili život psiću koji se utapao pod gomilom naplavljenog otpada Investicije u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hoteli, marine, šetnice i plaže u 2018. sjajit će još jače: Hrvatska ulaže 7 milijardi kuna u turizam

'Nije normalno da netko dođe, da ga se uvjerava da će tamo moći nešto raditi, da pokupuje zemlju, uloži sto milijuna eura i da onda kažete ne šalili smo se, sad odite doma', bio je slikovit ministar.

>> Poticaji u malom i srednjem poduzetništvu porasli za milijardu kuna!

O uspješnosti privlačenja investicija govorio je i turski veleposlanik u Hrvatskoj Burak Ozugergin. Turska svoj snažan rast gospodarstva može zahvaliti upravo velikoj reformi koja je pojednostavila i ubrzala investicije u toj državi.

Istovremeno Turska je i treći najveći ulagač u Hrvatsku. 'To je znak našeg povjerenja u budućnost vaše zemlje. Investicije su kao voda, one idu tamo gdje mogu ići lakše i ako se izgubite u labirintu birokracije, onda odlazite u drugu zemlju jer za privlačenje ulaganja postoji velika konkurencija', rekao je veleposlanik Ozugergin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook