Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovori teški 240 milijuna kuna

S međimurskih polja poteći će plin za trećinu domaće potrošnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećinu domaće potrošnje plina od sljedeće godine moći ćemo namiriti iz zaliha s međimurskih polja.

S međimurskih polja iduće bi godine trebalo poteći oko milijardu metara kubnih plina što, za usporedbu, može zadovoljiti oko trećine domaće potrošnje.

Pročitajte i ovo Aktivisti Greenpeacea održali prosvjed ispred Inine zgrade GREENPEACE UPOZORAVA ''Ivana D – dvije godine nebrige'': ''Planira li Ina oboriti i preostalih 19 platformi na dno Jadrana?'' Slika nije dostupna Povećanje zarade i investicija Vrdoljak o eksploataciji Jadrana: Očekujemo povećanje zarade od nekoliko milijardi kuna

INA je potpisala ugovore teške oko 240 milijuna kuna s domaćim izvođačima. Oni bi već u proljeće trebali započeti radove na izgradnji plinovoda i ostalih objekata potrebnih za početak eksploatacije.

Vrdoljak: Treći krug pregovora s MOL-om u sljedećih 10 dana

Svečanosti je nazočio i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Najavio je podizanje rudne rente, ali i istaknuo da je INA s projektom u Međimurju predugo čekala. 'To je ono što želimo vidjeti eksploataciju i istraživanje. Veliki je iznos, predugo je vremena trajalo između nalazišta i otkrića do potpisa ovog ugovora, znači od onih prvih informacija od prije 20 godina, ali realno već 10, 12 godina se vrlo intenzivno radi na ovome, to je nedopustivo', kazao je ministar Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene