Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska zajednica na okupu

Rovinj: Počela konferencija 'Izazov promjene: novi obzori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kongresnom centru Hotela Lone u Rovinju započela je konferencija "Izazov promjene: novi obzori", četvrta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, a ove godine na konferenciji sudjeluje rekordan broj od 40 govornika te više od 350 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Peđa Grbin, predsjednik SDP-a BORBA S RASTOM CIJENA "Štit najugroženijih": SDP predstavio paket mjera za borbu protiv inflacije

Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Konferenciju je u ime organizatora otvorila Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izrazivši zadovoljstvo što je ovogodišnja konferencija najuspješnija po broju sudionika i govornika otkako su se ujedinile konferencije Zagrebačke burze i fondovske industrije. "Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom sadržaja koje smo ove godine osmislili - potrudili smo se dovesti najbolje stručnjake iz područja ekonomije i financija, državne dužnosnike te čelne ljude uspješnih domaćih kompanija, kako bismo zajedničkim snagama istražili nove obzore budućeg ekonomskog krajolika", zaključila je Gažić.

'Smanjenje PDV-a bi značilo smanjenje mirovina minimalno za 230 kuna'

Već šestu godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Treću nagradu u ime Atlantic Grupe d.d. preuzela je Ivana Barać, voditeljica Odnosa s investitorima, drugu nagradu Kai-Ulrich Deissner, član Uprave i glavni direktor za financije Hrvatskog Telekoma d.d., a u ime prvonagrađenog društva Valamar Riviera d.d. Marko Čižmek, član Uprave.

Radni dio Konferencije svojim izlaganjem otvorio je prof. dr. sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, a slijedile su panel-diskusije na kojima su sudjelovali ministri Boris Lalovac i Siniša Hajdaš Dončić, bivši premijeri Litve i Latvije Einars Repše i Andrius Kubilius, domaći ekonomski stručnjaci Anto Bajo, Tomislav Ćorić i Josip Budimir te ugledni irski ekonomist Colm McCarthy.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: www.ifmc-zse.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene