Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihodi turizma viši u odnosu na lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je predsjedao sjednicom Otočnog vijeća u Visu, potpisao je s čelnicima Komiže i Visa ugovore o provedbi novih infrastrukturnih projekata na tom otoku, čija je vrijednost oko 5,5 milijuna kuna.

Ministar se upoznao i s velikim problemom vodoopskrbe na tom otoku, pa je odlučeno da se dogradnja postojećeg i dotrajalog sustava, vrijedna oko sedam milijuna kuna, sufinancira i iz državnog proračuna. 

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Otočno vijeće raspravljalo je i o prijedlogu pravilnika »Hrvatskog otočnog proizvoda«, projekta čiji je cilj promocija hrvatskih škoja, zaštita njihovih proizvoda te poticaj za uspon gospodarstva. 

Državni tajnik za more Branko Bačić potvrdio je da više ne postoje zapreke za provedbu projekta ribarske luke u Komiži, a projekt, vrijedan više od 80 milijuna kuna, financirat će država, čiji je cilj da svaka morska županija ima jednu ribarsku luku. 

Govoreći o predstojećoj turističkoj sezoni, ministar Kalmeta ocijenio je da će ona premašiti ionako odlične rezultate iz prošle godine, te znatno povećati prihode u odnosu na lanjsku sezonu. Na upit o mogućem bojkotu talijanskih i slovenskih turista, kojima su čelnici njihovih država preporučili nedolazak u Hrvatsku, Kalmeta je uzvratio da za takvo što ne postoji ni najmanja bojazan. 

»Riječ je o Hrvatskoj prijateljskim zemljama s kojima smo tradicionalno vezani, posebno u sektoru turističke djelatnosti. Sve što je ovih dana izrečeno, a riječ je o dnevnopolitičkim temama, posve sigurno neće utjecati na bojkot talijanskih i slovenskih turista. Štoviše, očekujem da će prihodi od ovogodišnjeg turističke sezone biti i do 4,5 posto viši u odnosu na prošlogodišnju«, poručio je ministar Kalmeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene