Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je predsjedao sjednicom Otočnog vijeća u Visu, potpisao je s čelnicima Komiže i Visa ugovore o provedbi novih infrastrukturnih projekata na tom otoku, čija je vrijednost oko 5,5 milijuna kuna.


Ministar se upoznao i s velikim problemom vodoopskrbe na tom otoku, pa je odlučeno da se dogradnja postojećeg i dotrajalog sustava, vrijedna oko sedam milijuna kuna, sufinancira i iz državnog proračuna. 

Vezani članci Potres kod Visa Novi potres zatresao Dalmaciju: Epicentar nedaleko od Visa, prve procjene kažu 3,2 prema Richteru Ministar Ćorić sudjelovao u akciji čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica - 3 Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća

Otočno vijeće raspravljalo je i o prijedlogu pravilnika »Hrvatskog otočnog proizvoda«, projekta čiji je cilj promocija hrvatskih škoja, zaštita njihovih proizvoda te poticaj za uspon gospodarstva. 

Državni tajnik za more Branko Bačić potvrdio je da više ne postoje zapreke za provedbu projekta ribarske luke u Komiži, a projekt, vrijedan više od 80 milijuna kuna, financirat će država, čiji je cilj da svaka morska županija ima jednu ribarsku luku. 

Govoreći o predstojećoj turističkoj sezoni, ministar Kalmeta ocijenio je da će ona premašiti ionako odlične rezultate iz prošle godine, te znatno povećati prihode u odnosu na lanjsku sezonu. Na upit o mogućem bojkotu talijanskih i slovenskih turista, kojima su čelnici njihovih država preporučili nedolazak u Hrvatsku, Kalmeta je uzvratio da za takvo što ne postoji ni najmanja bojazan. 

»Riječ je o Hrvatskoj prijateljskim zemljama s kojima smo tradicionalno vezani, posebno u sektoru turističke djelatnosti. Sve što je ovih dana izrečeno, a riječ je o dnevnopolitičkim temama, posve sigurno neće utjecati na bojkot talijanskih i slovenskih turista. Štoviše, očekujem da će prihodi od ovogodišnjeg turističke sezone biti i do 4,5 posto viši u odnosu na prošlogodišnju«, poručio je ministar Kalmeta.