Obavijesti Video Pretražite Navigacija
168 milijuna eura više

Turizam u Hrvatskoj ruši rekorde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva tri kvartala prošle godine hrvatski je turizam donio 168 milijuna eura više zarade od istog razdoblja prošle godine.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, u prvih devet mjeseci 2014. godine prihodi od turizma iznosili su 6,77 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 2,5 posto ili 168 milijuna eura, izvijestilo je danas Ministarstvo turizma. Udio prihoda od putovanja - turizma u ukupnom BDP-u u tom razdoblju iznosio je 20,9 posto, što u odnosu na isto razdoblje 2013. predstavlja blagi rast udjela od 0,7 postotna poena.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Nakon rasta prihoda u prvom i drugom tromjesečju, u trećem tromjesečju 2014. godine, odnosno od srpnja do rujna ostvaren je ponovni rast te je zabilježeno 4,65 milijardi eura, što je u odnosu na prošlu godinu 2,8 posto ili 128 milijuna eura više.

VIDEO Bogati ruski investitori u ovu će hrvatsku uvalu 'iskrcati' 105 milijuna eura

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je da su ostvareni prihodi od turizma u prvih devet mjeseci vrlo dobri.

+Porast fizičkih pokazatelja, odnosno dolazaka i noćenja je kao što smo očekivali, popraćen porastom prihoda od turizma. U periodu od srpnja do rujna, odnosno u trećem kvartalu 2014. ostvareno je više prihoda nego u istom periodu 2013., a što je čak i iznad rezultata ostvarenih u trećem kvartalu rekordne 2008. godine', poručio je Lorencin u priopćenju. Dodao je kako brojke pokazuju da je Hrvatska u svjetskim razmjerima sve konkurentnija destinacija te da aktivnosti i mjere koje provodi privatni i javni sektor imaju pozitivan utjecaj na turizam i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene