Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop nelikvidnosti

Kosor: Realizacija ovih projekata je srce i mozak rada Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prioriteti iz paketa investicija, rješavanje nelikvidnosti, nove mjere za poticanje građevinskog sektora - konkretni su potezi koje je premijerka obećala što prije povući za boljitak građana Hrvatske

Premijerka Kosor objavila je prioritete iz svog paketa 33 investicijskih projekata za gospodarstvo. Za neke je premijerka navela vrijednost u eurima, neki su procijenjeni u kunama a nekima nije rečena vrijednost. 'Ono što nam je najvažnije, što ja zovem i srce i mozak rada ove Vlade, je realizacija ovih projekata kao i program gospodarskog oporavka', rekla je premijerka. Na listi projekata koji će se početi realizirati do kraja ožujka su:

Pročitajte i ovo Ilustracija Najstrmoglaviji pad sektora Njemačka se suočava sa sve većim problemom, a posljedice bi uskoro mogla osjetiti i Hrvatska: "To je jasan signal" Slika nije dostupna Što Vladu i sve nas čeka ove godine? Korupcija je kap u moru prema 312 tisuća nezaposlenih

HE OMBLA / DUBROVNIK
cijena: 923 milijuna kuna
dokumentacija: NEPOTPUNA
početak radova - ljeto 2011

DUBROVNIK TRAFO STANICA
cijena: 517 milijuna kn
dokumentacija: GOTOVA
radovi: POČELI

PRUGA KOPRIVNICA - KRIŽEVCI
cijena: 198 milijuna kn
dokumentacija: GOTOVA
radovi: 2012 GOTOVO

TERMINAL OMIŠALJ
cijena: 1 milijarda kn
dokumentacija: GOTOVA
početak radova: KRAJ 2011.

TERMINAL SISAK
cijena: 190 mil kuna
dokumentacija: GOTOVA
početak radova: KRAJ 2011

GAT VRULJE / ŠIBENIK
cijena: 88 mil kuna
dokumentacija: GOTOVA
početak radova: 2011

GRUŠKA LUKA / DUBROVNIK
cijena: 66 milijuna kuna
dokumentacija: GOTOVA
početak radova: 2011

ZRAČNA LUKA ZAGREB
cijena: 1 milijarda kn
dokumentacija : GOTOVA - TRAŽI SE KONCESIONAR
početak radova: 2012

LUKA RIJEKA
cijena: 1 milijarda kn
dokumentacija: GOTOVA - TRAŽI SE PARTNER
početak radova: 2011

 

Premijerka je među prioritetnim potezima svoje Vlade najavila i niz mjera kojima se hitno mora oživjeti građevinski sektor. Priznala je kako su dosadašnji modeli poticanja prodaje stanova podbacili. Nije htjela otkriti kojim će se mjerama potaknuti prodaja, kako se 'netko od pojedinaca ne bi našao u povlaštenom položaju'. U pripremi su i preinake modela A i B koji također nisu dali očekivani rezultat.

Premijerka je otkrila i do kakvih su rezultata došli najavljenim 'češljanjem' dugovanja. Tvrdi kako državne tvrtke više nisu generator nelikvidnosti. Vlada, poručila je premijerka 'neće tolerirati financijski nered'. U Banskim dvorima već se radi na novom modelu ubrzanih stečajeva. Najveća prepreka za rješavanje galopirajuće nelikvidnosti su oni koji imaju velike dugove, a nemaju nijednog zaposlenog pa se dug nema otkud naplatiti. Takvih je, prema Vladinoj evidenciji, više od 20 tisuća i oni generiraju nelikvidnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene