Obavijesti Video Pretražite Navigacija

PLIVA kolektivnom ugovorom povećala minimalnu cijenu rada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plivina Uprava i sindikati potpisali su danas Kolektivni ugovor za razdoblje od 1. lipnja ove do 31. ožujka 2009. godine, a novim su ugovorom zadržana postojeća prava zaposlenika te povećana minimalna cijena rada.

Ugovorom se bruto iznos minimalne cijene rada za zaposlenike Plive u prvih jedanaest mjeseci primjene, odnosno od 1. lipnja ove do 30. travnja 2008. godine, povećava na 2.520 kuna, dok će u sljedećih jedanaest mjeseci, odnosno nakon 1. svibnja 2008. godine, bruto iznos minimalne cijene rada iznositi 2.580 kuna.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

Novost je i uvođenje preventivnih zdravstvenih pregleda za sve djelatnike barem jednom u dvije godine, navode iz Plive.

Odredbe Kolektivnog ugovora odnose se na sve Plivine kompanije u Hrvatskoj, a to su Pliva d.d., Pliva Hrvatska, Globalni poslovni servisi-IT i Pliva-istraživanje i razvoj te se primjenjuju se na sve zaposlenike tih kompanija.

Kolektivni ugovor s predstavnicima Plivine Uprave potpisali su predstavnici Plivine podružnice Samostalnog sindikata radnika u djelatnosti energetike, kemije i nemetala Hrvatske Pliva - EKN te Novog sindikata Plive.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene