Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobra vijest za eurozonu i investitore možda stiže već u srijedu, jer će ET Eurostat u 5 ujutro objaviti preliminarnu procjenu rasta BDP-a u Eurozoni. Ekonomisti predviđaju kako će novi podaci pokazati rast po prvi put nakon šest uzastopnih kvartala pada.


BDP eurozone u drugom je kvartalu zabilježio prvi porast nakon šest kvartala uzastopnog pada, predviđaju analitičari uoči objave službenih rezultata Eurostata u srijedu, prenosi Bloomberg.

Vezani članci Euri u bankomatu Na bankomatima ćemo uskoro dizati eure: Hoće li cijene biti veće i što će se dogoditi s kunskim kreditima? Kune (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Europska komisija objavila gospodarsku prognozu, Hrvatsku sljedeće dvije godine očekuje pad BDP-a

>> Hrvati bi euro!

Procjenjuje se da će u drugom kvartalu biti zabilježen rast od 0,2 posto, čime će biti okončana najduža recesija od Drugog svjetskog rata.

Još krajem srpnja procijenjeno je da će u drugom kvartalu biti zabilježen rast u eurozoni, pogotovo u razvijenim zemljama kao što su Francuska i Njemačka. (B.V./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook