Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po cjeniku koji je objavila Ina na svojim internetskim stranicama, cijene naftnih derivata od danas, 12. siječnja, više su od 14 lipa po litri, za koliko su poskupili motorni benzini, pa do 19 lipa po litri, za koliko je povećana cijena eurodizela.


Tako se eurosuper 95 na Ininim benzinskim postajama od danas pa u slijedećih tjedan dana prodaje po cijeni od 8,00 kuna po litri (dosad 7,86 kuna). Nova cijena supera 95 iznosi 7,90 kuna po litri (dosad 7,76 kuna), dok se super plus 98 prodaje po 8,07 kuna (prema dosadašnjih 7,93 kune). Dizel je pak skuplji za 18, a eurodizel za 19 lipa po litri. Nova cijena eurodizela je 7,45 kuna po litri (dosad 7,26 kuna), a dizela 7,34 kune (dosad 7,16 kuna).

Vezani članci Ilustracija Dobre vijesti za vozače: Padaju cijene goriva, jedno će osjetno pojeftiniti Ilustracija Pala kriminalna skupina: Švercali gorivo iz Hrvatske i Slovenije, pogledajte gdje su sakrili milijune eura

Plavi dizel poskupio je za 14 lipa pa njegova nova cijena iznosi 4,27 kuna (dosad 4,13 kuna), dok je nova cijena loživog ulja ekstra lakog veća za 16 lipa te iznosi 4,74 kune (dosad 4,58 kuna). U postotcima cijene naftnih derivata od danas su više od oko 1,8 posto koliko su poskupili benzini, dok je dizel skuplji za 2,5 posto, eurodizel za 2,6 posto, a najviše su, za 3,4 posto, poskupili plavi dizel te za 3,5 posto lož ulje.

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju