Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PBZ spustio kamate

Nastavlja se pad kamata na stambene kredite u švicarskim francima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privredna banka Zagreb pridružila se nizu banaka koje su smanjile kamate na stambene kredite u švicarskim francima.

'Od pojave kreditiranja u švicarskom franku na hrvatskom tržištu PBZ je bila izrazito oprezna prema toj vrsti kreditiranja upravo zbog povećanog tečajnog rizika kojem su se klijenti izlagali uzimajući takve kredite', rekli su iz PBZ-a.

Pročitajte i ovo Cijene stanova - 5 Oporba ima rješenje? U Hrvatskoj 400.000 praznih stanova, a cijene nikad više: Dnevnik Nove TV doznaje koliko su porasle u posljednje dvije godine Slika nije dostupna HNB pozvan da krene u akciju Europski sud donio presudu protiv PBZ-a; SDP: Sud je stao na stranu hrvatske države

Novi paket mjera podrazumijeva smanjenje kamatne stope za 0.35 postotnih bodova od 1. studenog 2010., bez obzira na status klijenta.

Švicarski franak popeo se na vrijednost američkog dolara i sada iznosi 5,69 kuna, a neki analitičari predviđaju daljnji rast.

Jačanje franaka povećava ukupan iznos kredita koji dužnik mora vratiti banci. Nakon Zagrebačke i Erste banke i PBZ je reagirala smanjenjem kamata kako bi pomogli svojim klijentima.

>> Banke smanjuju kamate na kredite u švicarskim francima

>> Trećinu novca uložiti u dionice, drugu u zlato, treću oročiti

'S obzirom da je kretanje vrijednosti kune u užoj korelaciji s kretanjem vrijednosti eura, a ima tek posrednu korelaciju s kretanjem franka, PBZ ostaje dedicirana dugoročnom omogućavanju prelaska svih klijenata na kredite vezane uz euro,' stojiu priopćenju te banke.

Prema tome, u novom paketu banka daje konverziju kredita u eure bez naknade uz dodatno smanjenje kamatne stope od 0,20 postotnih bodova. Još jedna od mogućnosti je i produljenje roka otplate kredita u švicarskim francima do 35 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene