Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U očekivanju nove Uprave

Računi i dalje u blokadi: ''Radnici Agrokora strahuju za svoje plaće''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko ulazi u Agrokor umjesto Ivice Todorića? Banke su imenovale Antonia Alvareza ključnom osobom za provedbu programa stabilizacije koncerna.

Antoni Alvarez bi tako trebao predvoditi restrukturiranje Agrokora što je za Bloomberg potvrdio drugi čovjek ruske Sberbanke Maxim Poletaev. Alvarezovu konzultantsku kuću ruski je Sberbank nedavno angažirao za osmišljavanje izlazne strategije koncerna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Mislava Bage Što će biti s Alvarezom ako Todorić zatraži aktiviranje lex Agrokora? Slika nije dostupna DNEVNIK.HR DOZNAJE Insajderski izvještaj: Što će sve dočekati novog upravitelja u Agrokoru?

Ispred Agrokora je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović koja doznaje kada stiže novi šef Agrokora i, s obzirom na to da su računi blokirani, jesu li upitne plaće radnicima?

''Informacije iz bankarskih krugova govore da još nema službene informacije kad bi novi šef Agrokora trebao doći, ali on treba doći što prije, u najkraćem mogućem roku, kažu mi. Sam Ivica Todorić onda više ne bi bio predsjednik Uprave, iako bi on zapravo još neko vrijeme morao obavljati tu funkciju zbog tekućih poslova, potpisivanja, nastavka poslovanja.

Očekuje se i plan je da novi šef postavi i svoje ljude u toj novoj Upravi, iako postoji mogućnost da on zadrži i neke ljude koji su sad u Upravi, ideja je zapravo ovog standstill aranžmana da dođu novi ljudi, oni koji su izvan Agrokora.

Problem su i blokirani računi desetak tvrtki iz koncerna Agrokor, radnici strahuju za svoje plaće, nadaju se da će sporazum s dobavljačima, koji još nisu uključeni u ovaj standstill sporazum, biti potpisan što prije kako bi se i poslovanje moglo stabilizirati'', kaže Josipa Krajinović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene