Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Islandski zrakoplovni prijevoznik Sterling u bankrotu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandski niskotarifni avioprijevoznik 'Sterling Airways' sa sjedištem u Kopenhagenu bankrotirao je, objavila je ta islandska tvrtka na svojoj internetskoj stranici.

Novčarska kriza na Islandu, skupo gorivo i nagomilani gubitci od 600 milijuna danskih kruna glavni su razlozi propasti tvrtke koja je zadnjih tjedana na tržištu neuspješno pokušavala pronaći moguće kupce i ulagače, kazao je čelnik tvrtke Almar Orn Hilmarsson. Bankrotom Sterlinga, u vlasništvu islandske tvrtke Northern Travel Holdinga, 1100 zaposlenika ostalo je bez posla.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Plava laguna Situacija je ozbiljna Evakuirana Plava laguna: Pripremaju se za novu erupciju vulkana

Dioničari posrnule tvrtke pokušavali su je od srpnja do rujna ove godine spasiti dopunskim ulaganjem 445,5 milijuna danskih kruna, no to nije bilo dosta za oporavak tvrtke s Islanda koji je pogođen nezapamćenom bankovnom krizom.

Diskontna zrakoplovna tvrtka povezivala je sjevernu Europu s mnogobrojnim odredištima u svijetu, a u sezoni izravno su povezivali i Kopenhagen i Split. Jeftinija linija bila je izvrsno popunjena i važna u izravnu povezivanju Hrvatske sa Skandinavijom, odakle dolazi sve više turista.

Islandska zrakoplovna tvrtka lani je prevezla ukupno 4,2 milijuna putnika .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene