Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska sve konkurentnija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije izvješće uglednog međunarodnog tijela World Economic Foruma pokazalo je da je Hrvatska na globalnoj ljestvici konkurentnosti skočila 13 mjesta, postavši 51. najkonkurentnije gospodarstvo svijeta.

Od devet stupova konkurentnosti Hrvatska je najbolje plasirana u visokom obrazovanju i treningu, inovacijama i tehnološkoj spremnosti što me čini neizmjerno sretnim, jer su sva ta tri najkonkurentnija stupa vezana uz moj resor, izjavio je Dragan Primorac, ministar znanosti obrazovanja i športa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA 74. MJESTU U SVIJETU Zabrinjavajući podaci: Hrvatska mora hitno poboljšati 3 važne stvari Slika nije dostupna Srednja žalost Za Hrvatsku na ovoj ljestvici čini se nema nikakvog pomaka

Ministar je to danas rekao u povodu najnovijeg izvješća uglednoga međunarodnog tijela World Economic Foruma i njihova hrvatskog partnera Nacionalno vijeće za konkurentnost.

Po tome izvješću, na globalnoj ljestvici konkurentnosti Hrvatska je skočila 13 mjesta, postavši 51. najkonkurentnije gospodarstvo svijeta.

Primorac je napomenuo da prilikom izradbe izvješća za 2005. nisu uzete u obzir promjene u osnovnom (primjena HNOS-a) i srednjem obrazovanju (Nacionalni ispiti) te znanosti (Znanstvena i tehnologijska politika 2006. - 2010.) te da sljedeće godine očekuje pomak za još nekoliko mjesta nabolje.

Dodao je da je tim pokazano da obrazovanje predvodi promjene u Hrvatskoj te zahvalio Nacionalnom vijeću za konkurentnost kao Vladinu partneru koji je prepoznao sve napore koje ulažemo kako bi hrvatski sustav obrazovanja do 2010. postao najkonkurentniji u ovom dijelu Europe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene