Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvih devet mjeseci ove godine dubrovačke zidine posjetilo je 753 tisuće posjetitelja što je 12 posto više nego u istom razdoblju lani.


Kako je danas rekao Niko Kapetanić, tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine, ako se nastavi takav trend do kraja ove godine broj posjetitelja bit će 856 tisuća ili 80 tisuća više nego prošle godine kada ih je bilo 776 tisuća.

'Bit će to rekordna brojka koja će se teško nadmašiti', kazao je Niko Kapetanić.

Vezani članci Dubrovačka bolnica Novi incident u dubrovačkoj bolnici: Liječnici se posvađali na jutarnjem sastanku. Bilo je prijetnji, intervenirala je i policija Turisti u Splitu, ilustracija Hrvatska bi trebala biti među prvim zemljama koja će primiti turiste: "Ovo ljeto je ključno, jako bitno"

>>Uspješna godina: Evo koliko je porastao prihod od turizma

U rujnu je dubrovačke zidine obišlo 143 tisuće posijetitelja ili 11 posto više nego u rujnu 2012 .

Stonske zidine, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci obišlo 37 tisuća posjetitelja ili 53 posto više nego u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci, kazao je Niko Kapetanić.

Utvrdu Sokol grad u Konavlima, koja je za posjetitelje otvorena u krajem svibnja, dosad je razgledalo 5800 posijetitelja , a do kraja godine očekuje ih se oko 8 tisuća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook