Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA O ISTRAŽNOM ZATVORU

ŽELJKO DOLAČKI PRED SUCEM ISTRAGE Odvjetnik: 'Aktivno smo iznosili obranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je istražno ročište na kojem će biti odlučeno hoće li Željku Dolačkom, osumnjičenom za krađu u središtu zagrebačke kriminalističke policije, biti određen istražni zatvor, kako je zatražio USKOK ili će se braniti sa slobode.

12:50 - Nakon gotovo dva sata odvjetnik Veljko Miljević izašao je sa suda te ustvrdio da su on i njegov branjenik aktivno iznosili obranu. Očekuje se da će sud odluku donijeti u 13:45.

Odvjetnik tvrdi da nema dokaza

Pročitajte i ovo Ilustracija razbojništvo u stanu Opljačkan bjelovarski jerej: Isprevrtali stvari, ukrali veću količinu novca Policija Ukrali 13.000 eura Policija zaustavila serijske razbojnike: Koristili plastične pištolje i noževe, prebili i strane radnike

Željko Dolački doveden je pred suca istrage. Njegov odvjetnik Veljko Miljević kaže kako je nakon pročitane optužnice protiv  klijenta uvjeren da 'nemaju dokaza, ni svjedoka protiv njega'. Vjeruje kako mu neće biti određen istražni zatvor jer nema na temelju čega. I dalje tvrdi kako je njegov branjenik nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

'Moj branjenik je iznosio obranu i spreman je ponovno iznijeti i odgovoriti na milijun pitanja koji bi ga teretili', kaže Miljević.

Podsjetimo, nakon što je prije 19 dana izvedena pljačka sefa iz ureda, sada bivšeg, načelnika službe organiziranog kriminala, policijska je istraga dovela do nevjerojatnog obrata - glavni osumnjičeni postao je sam načelnik Željko Dolački.

U petak je proveo na ispitivanju u policiji, a u večernjim je satima USKOK pokrenuo istragu protiv njega. Tereti ga se za zlouporabu položaja i ovlasti i nakon gotovo mjesec dana ravnateljstvo policije izdalo je priopćenje u kojem kažu da sumnjaju kako je Dolački iskoristio svoj položaj, jer su mu kao šefu policije i dužnosniku bili dostupni oduzeti predmeti od strane kriminalaca, i potom lažno prikazao slučaj provale u svoj ured, a te predmete zadržao za sebe.

Nakon pretrage nedavno smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta u potpunosti je porekao optužbe da je iz sefa u svom policijskom uredu ukrao zlato i novac oduzete tijekom kriminalističkih istraživanja

Pretražena je njegova obiteljska kuća u Vukovini nedaleko Velike Gorice, ali nema službene potvrde je li išta od ukradenog nije pronađeno. Isto tako pretraženo je još pet kuća u kojima žive njegovi roditelji i rodbina, no ni u tim pretragama nije ništa nađeno.

Sumnja se da Željko Dolački stoji iza organizirane pljačke policije u kojoj je ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata. Sud odlučuje o zadržavanju u pritvoru ili puštanju na slobodu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene