Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLJAČKA U HEINZELOVOJ

Uhićen bivši načelnik u PUZ-u: Dolački osumnjičen da je ukrao zlato i eure iz svog ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pretresa kuće u Vukovini uhićen Željko Dolački, suspendirani načelnik Sektora kriminalističke policije te se tereti za zloporabu položaja i ovlasti. Policija je objavila da je slučaj pljačke u Heinzelovoj - riješen.

Policija je jutros pretražila kuću suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Dolačkog, nakon čega je uhićen i sproveden u policiju u Heinzelovoj. Pretresu je prisustvovao i sam Dolački.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak "Dolački će u Remetincu imati poseban sigurnosni tretman, vodit će se računa da ne susreće zatvorenike koje je istraživao" Slika nije dostupna POSLUŠAO SAVJET Željko Dolački stigao u Remetinec i predao se: Okončana velika potraga za bivšim šefom krim-policije

Uhićeni bivši načelnik PUZ-a jučer razgovarao s reporterom Provjerenog: Evo što mu je rekao!

Sve to dogodilo se u sklopu istrage pljačke sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu od kud je ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 eura.

Razvoj događaja oko slučaja pljačke policije u heinzelovoj, kao i najavljenu press konferenciju ministra Vlahe Orepića u 14 sati, prati reporterka Dnevnika Nove TV Jelena Rastočić. Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije izvijestili su danas kako su proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke.

Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će bit predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije sa svojih su dužnosti odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem se uredu nalazio provaljeni sef.

Nakon krađe dva kilograma zlata i 280 tisuća eura iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, pokrenuta je akcija razbijanja međunarodnog lanca pranja novca. Pokazalo je da su novac i zlato pohranjeni u policijskom sefu pripadali dvojici osumnjičenih pripadnika krijumčarskog lanca.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u 14 sati održao je konferenciju za novinare povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja kojim je razriješena provala u Heinzlovoj u Zagrebu.

Sve najnovije informacije pratite i u informativnim emisijama Nove TV.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene