Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec koji je jučer pobjegao iz bolnice Sestara milosrdnica nakon što je tražio da ide na WC, osuđeni je krijumčar ljudima koji je uhićen početkom lipnja nakon filmske potjere s policijom.


31-godišnji državljanin Srbije u lipnju je uhvaćen na autocesti A1 u blizini odmorišta Janjče. Upravljao je kombijem za koji je policija smatrala da se koristi za krijumčarenje ljudi.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Knjige, ilustracija Zatvorenik u Splitu diplomirao na Pravnom fakultetu dok je bio u zatvoru, već ima ponude za posao

Policijski timovi u vozilima zvučnim i svjetlosnim znakovima pokušali su ga zaustaviti, a vozač se na to oglušio. Naglo je povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba, pri čemu je u nekoliko navrata pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.

S obzirom na to da nije pokazivao namjeru stati, policija ga je nakon 20 minuta potjere uhvatila nakon naplatnih kućica Lučko, gdje je postavljena policijska blokada. Vozač je prvo kombijem probio rampu te se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila, što ga je u konačnici onemogućilo u bijegu.

Vozač je uhićen te je utvrđeno da se radi o 31-godišnjem državljaninu Srbije, pregledom tovarnog prostora policijski službenici pronašli su 33 nezakonita migranta, koji nisu ozlijeđeni.

Podsjetimo, zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec pobjegao je jučer ujutro iz bolnice Sestara milosrdnica, kamo je odveden nakon što se pravosudnim policajcima požalio da je "nešto progutao" te tražio da ide na WC.

Zatvorenik je u jednom trenutku zatražio da ga puste na toalet te je pritom iskoristio priliku i pobjegao. Nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora, a u tijeku je potraga za njim.