Zatvor Remetinec
Zatvor Remetinec Foto: Marko Prpic/Pixsell

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec pobjegao je jučer ujutro iz bolnice Sestara milosrdnica, kamo je odveden nakon što se pravosudnim policajcima požalio da je "nešto progutao".


Pravosudni policajci su ga odvezli u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu kako bi liječnici utvrdili je li zaista nešto progutao i je li to opasno po njegovo zdravlje.

Vezani članci Napad u Hanauu kraj Frankfurtha - 5 Krvavi napad u Njemačkoj: Najmanje osmero mrtvih i petero ranjenih, policija traga za napadačima, grad nadlijetali helikopteri Muškarac osuđen za krijumčarenje ljudima uhićen je nakon filmske potjere u lipnju Otkrivamo tko je zatvorenik koji je pobjegao iz bolnice: Uhićen je lani nakon filmske potjere na Lučkom

Zatvorenik je, kako neslužbeno doznajemo, u jednom trenutku zatražio da ga puste na toalet te je pritom iskoristio priliku i pobjegao.

Zatvorenik je državljanin Srbije kojem je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi,  a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. 

"Nakon bijega službenici pravosudne policije obavijestili su dežurnog zatvora koji je o tome odmah obavijestio službenike MUP-a te je Policijskoj upravi zagrebačkoj poslan Nalog za raspisivanje tjeralice. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice", poručuju iz Ministarstva pravosuđa.