Zatvor Remetinec
Zatvor Remetinec Foto: Marko Prpic/Pixsell

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec pobjegao je jučer ujutro iz bolnice Sestara milosrdnica, kamo je odveden nakon što se pravosudnim policajcima požalio da je "nešto progutao".


Pravosudni policajci su ga odvezli u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu kako bi liječnici utvrdili je li zaista nešto progutao i je li to opasno po njegovo zdravlje.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Djevojka nakon svađe oštrim predmetom teško ozlijedila muškarca, liječnici su ustvrdili da su ozljede opasne po život Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora

Zatvorenik je, kako neslužbeno doznajemo, u jednom trenutku zatražio da ga puste na toalet te je pritom iskoristio priliku i pobjegao.

Zatvorenik je državljanin Srbije kojem je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi,  a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. 

"Nakon bijega službenici pravosudne policije obavijestili su dežurnog zatvora koji je o tome odmah obavijestio službenike MUP-a te je Policijskoj upravi zagrebačkoj poslan Nalog za raspisivanje tjeralice. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice", poručuju iz Ministarstva pravosuđa.