Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvatili ih policija i USKOK

Zatvorski službenik u zatvor prokrijumčario mobitel i steroide: U svemu sudjelovale četiri osobe, za jednom se još traga

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Splitsko-dalmatinska policija je u koordinaciji s USKOK-om dovršila istraživanje nad četiri osumnjičenika koja su u zatvor unijela mobitel i veću količinu anaboličkih sredstva.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u koordinaciji s USKOK-om dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana: 57-godišnjakom, 25-godišnjakom, 33-godišnjakom i 38-godišnjakom.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 57-godišnjak, koji je radio kao zatvorski službenik, u vremenu od početka veljače 2022. godine do 4. ožujka 2022. godine 25-godišnjem zatvorenika, koji ga je to tražio, priskrbio mobitel sa SIM karticom i veću količinu anaboličkih sredstva, iako je znao da je nabava i korištenje takvih predmeta u zatvorima zabranjeno. Za donošenje traženog od 25-godišnjaka je zauzvrat tražio novac.

Pročitajte i ovo Denis Buntić mora se javiti svaki dan FOTO Pogledajte ležernog Buntića kako izlazi iz policijske postaje: Supruzi Klari ne smije prilaziti na manje od 100 metara

Naime, 25-godišnjak je zatražio od 33-godišnjaka da predmete nabavi i donese 57-godišnjaku u zatvor, koji ih je unio i ostavio na dogovorenom mjestu, odakle ih je uzeo 38-godišnjak, također tadašnji zatvorenik, kako bi ih, po prethodno ostvarenom dogovoru, konačno dao 25-godišnjem zatvoreniku.

Dvije uhićene osobe, 57-godišnjak i 33-godišnjak, su predane pritvorskom nadzorniku, 25-godišnjak se od ranije nalazi u zatvoru, a 38-godišnjak je nedostupan i za njim se traga. Kaznena prijava protiv četvorice osumnjičenika podnesena je USKOK-u.

Pročitajte i ovo Reakcija Filipa Zavadlava na snimku poruke koju je poslao djevojci Nastavljeno suđenje VIDEO/FOTO ''Marija, neće ovo biti dobro!'': Na suđenju Zavadlavu puštena snimka koju je poslao djevojci uoči ubojstva, pogledajte njegovu reakciju

Tijekom istraživanja pronađeno je i oduzeto je više mobitela, te je kod 33-godišnjaka pronađen pištolj bez dozvole i 40 komada streljiva i manja količina marihuane, te će se i u odnosu na pronađene predmete provesti kriminalističko istraživanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene