Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afrička kuga

Raste broj eutanaziranih svinja: "Moramo organizirati radnu snagu za izvlačenje, članovi civilne zaštite ne žele to raditi"

Aktualno Galerija Eutonazija svinja - 2 Eutonazija svinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eutonazija svinja - 1 Eutonazija svinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Eutonazija svinja - 3 Eutonazija svinja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Eutonazija svinja - 4 Galerija 1/4 >>
Nastavlja se eutanazija svinja u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zbog potvrđene zaraze usmrćeno je više od 400 svinja u Cerni i 130 u Štitaru. Štitar se od širenja virusa brani i postavljanjem 10 kilometara dugog električnog pastira oko sela te postavljanjem kreča na raskrižjima šumskih puteva. S terena i dalje stižu kritike oko mjera koje provodi Ministarstvo.

Resorna ministrica odbacuje da bi Hrvatska u slučaju daljnjeg širenja afričke svinjske kuge mogla izgubiti slobodan promet svinjama sa zemljama članicama Schengena.

Pročitajte i ovo Ilustracija noćni incident Pucao na ljude s prozora: Jedna osoba je ubijena, a četiri ranjene u naselju Dubravka

"Ja nisam pročitala kritike stručnjaka iz Europe, pročitala sam kritike osoba iz Hrvatske jutros, no, naravno o svemu treba otvoreno diskutirati", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i naglasila kako Hrvatskoj nije ugroženo članstvo u Schengenu ni u eurozoni.

Uzgajivač svinja Zlatko Debak žali se da nemaju pomoć oko izvlačenja usmrćenih svinja. "Moramo mi organizirati radnu snagu za izvlačenje i za pomoć, što je malo problem jer članovi civilne zaštite ne žele to raditi".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene